ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Φαίνεται πως υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ο πόνος και η θλίψη από το ξεκλήρισμα οικογενειών -που ένοιωσε ολόκληρη η κοινωνία...

μας από τον άδικο χαμό συμπατριωτών μας- δίνουν τη θέση τους στο χρήμα και την περιουσία. Το Εφετείο εξέδωσε προχθές απόφαση η οποία προκαλεί αίσθηση ως εκ της φύσεως της υπόθεσης.

Αντικείμενο της δικαστικής διαμάχης, η οποία ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, είναι η διαχείριση της περιουσίας μιας οικογένειας που χάθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα της Ήλιος, την 14η Αυγούστου του 2005.

Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή της απόφασης του Εφετείου, την έφεση άσκησε ο διαχειριστής της περιουσίας μιας γυναίκας και στρεφόταν εναντίον του διαχειριστή της περιουσίας ενός άντρα. «Οι αποβιώσαντες, οι οποίοι ήταν σύζυγοι, απεβίωσαν συγχρόνως, μαζί και με τα δύο παιδιά τους, σε αεροπορικό δυστύχημα που συνέβηκε στην Ελλάδα, στις 14.8.2005», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο διαχειριστής της περιουσίας του συζύγου, το 2007, καταχώρησε στο Οικογενειακό Δικαστήριο, αίτηση περιουσιακών διαφορών εναντίον του διαχειριστή της περιουσίας της συζύγου του αποβιώσαντος.

Ένα χρόνο μετά και ενώ η αίτηση ήταν ορισμένη για καθορισμό των επίδικων θεμάτων, η αίτηση αποσύρθηκε «άνευ βλάβης».

Υπήρξε όμως, συνέχεια. Λήφθηκαν νέα δικαστικά μέτρα, αυτή τη φορά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, με αντικείμενο, πάντα, τη διαχείριση της περιουσίας των θυμάτων. Η άλλη πλευρά ήγειρε ένσταση περί ύπαρξης δεδικασμένου, λόγω της προηγηθείσας διαδικασίας στο Οικογενειακό Δικαστήριο. Το Δικαστήριο απέρριψε την ένταση και το θέμα οδηγήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το Εφετείο απέρριψε την έφεση θεωρώντας ορθή την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου. Όπως αναφέρεται στην απόφαση «η δημιουργία κωλύματος προϋποθέτει την ύπαρξη δικαιοδοσίας στο δικαστήριο που επιλήφθηκε της πρώτης διαδικασίας. Επομένως, η απόρριψη αγωγής ή άλλης εναρκτήριας διαδικασίας από δικαστήριο που δεν έχει δικαιοδοσία, δεν δημιουργεί κώλυμα στην έγερση της ίδιας αξίωσης ενώπιον άλλου δικαστηρίου».

Βάσει της απόφασης του Εφετείου, η διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου παραμένει ζωντανή και οι κληρονόμοι, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσουν τις δικαστικές διαμάχες στις οποίες έδωσε έναυσμα μια ανείπωτη τραγωδία.

Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2uka9hC
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top