Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γευστικότατο και ελαφρύ αλλά χορταστικό και υγιεινό φαγητό.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 2 μέτρια λαβράκια φρέσκα
- 5-6 πατάτες, κομμένες σε λεπτές μακρόστενες φέτες 1-1 ½ εκ.
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- θυμάρι ή ρίγανη
- αλάτι – πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Καθαρίζουμε καλά τα λαβράκια μας τα αλατίζουμε ελαφρώς με χονδρό αλάτι και μέσα στη κοιλιά τους και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μισό σκόρδο, τη 1 κ.σ. μαϊντανό, το 1/4 της τριμμένης ντομάτας, λίγο θυμάρι, λίγες σταγόνες λάδι τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην αλατισμένη κοιλιά των ψαριών.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες 1-1 ½ εκ. τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί γύρω από τα ψάρια. Τις πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τοποθετούμε, ανάμεσα στις πατάτες, και το υπόλοιπο σκόρδο.
- Ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια και τις πατάτες τις υπόλοιπες ντομάτες, ελαιόλαδο και 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λ περίπου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μείνουν με το λαδάκι τους. Προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό, αν απαιτηθεί.
Πηγή: http://ift.tt/2ud4ubn
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.