ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Την ερευνητική ομάδα του Αν. Καθηγητή Κων/νου Πουλά στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκε ο ...

Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt την Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 συνοδευόμενος από στελέχη της Πρεσβείας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο κος Πουλάς υποδέχτηκε τον Πρέσβη και αφού τον καλωσόρισε συζήτησε μαζί του για την έρευνα που πραγματοποιείται στους χώρους του εργαστηρίου, τη συνεργασία με εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ του ανέπτυξε τους επόμενους ερευνητικούς στόχους της ομάδας. Ακολούθησε ξενάγηση του Πρέσβη στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου, ενώ προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του θέματα σχετικά με το ερευνητικό τους αντικείμενο.

Ο Αμερικανός Πρέσβης διατύπωσε θετικά σχόλια για το ερευνητικό έργο που του παρουσιάστηκε, ενώ συζήτησε με την ερευνητική ομάδα τις συνεργασίες με ερευνητικές ομάδες και εταιρείες από τις ΗΠΑ.

Ο κος Πουλάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σύσταση του BIOHealth Hub με έδρα το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, το οποίο διευθύνει, και στις προοπτικές που ανοίγονται για την αξιοποίηση των καινοτόμων ιδεών των μελών του HUB, που ήδη έχουν ξεπεράσει τα 20. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρθηκε στον Πρέσβη φιάλη οίνου χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλη που παράγεται με καινοτόμο τρόπο σε συνεργασία με οινοποιό του Νομού Αχαϊας. Τέλος αναφορά έγινε στην ενασχόληση της ερευνητικής ομάδας με τα καινοτόμα προϊόντα ELECTROCEUTICALS που ήδη έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών και τις προοπτικές συνεργασίας και χρηματοδότησης που δημιουργούνται.

Ο Πρέσβης αναχώρησε ευχόμενος κάθε επιτυχία στην ερευνητική ομάδα και υποσχόμενος εκ νέου επίσκεψη στη φιλόξενη πόλη των Πατρών με την πρώτη ευκαιρία.

Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2vuGYqp
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top