ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Τα φαρμακεία στην Ουρουγουάη έχουν αρχίσει να πωλούν κάνναβη απευθείας στους καταναλωτές. H πρωτοποριακή προσπάθεια...

νομιμοποίησης της κάνναβης  ξεκίνησε στην χώρα πριν από τρία χρόνια.

Οι σχεδόν 5.000 πολίτες που έχουν εγγραφεί στην σχετική λίστα θα είναι σε θέση να αγοράσουν σφραγισμένα πακέτα πέντε γραμμαρίων για $6.50 το καθένα.

Η Ουρουγουάη έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τη χρήση, την πώληση και την καλλιέργεια της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς το 2013. Ωστόσο, η εφαρμογή της νομοθεσίας ήταν αργή και από τότε αρκετές άλλες χώρες έχουν προχωρήσει προς μια πιο ευέλικτη προσέγγιση.

Στην Ουρουγουάη, κάθε πολίτης άνω των 18 ετών μπορεί να εγγραφεί για να αγοράσει κάνναβη. Χρησιμοποιώντας την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, μπορούν να αγοράσουν έως και 40 γραμμάρια μηνιαίως για προσωπική χρήση, επιλέγοντας μεταξύ δύο ποικιλιών - "Alfa 1" και "Beta 1".

Και οι δύο ποικιλίες έχουν σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC), το δραστικό συστατικό στο φυτό που προκαλεί το "φτιάξιμο".

"Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι αδύναμο", δήλωσε ο Raquel Peyraube, πρόεδρος της Ουρουγουανικής Εταιρείας Μελέτης της κάνναβης, μιας ομάδας επαγγελματιών του χώρου της υγείας που προωθεί την έρευνα για την ιατρική χρήση της κάνναβης.

Το προϊόν καλλιεργείται, συσκευάζεται και διανέμεται από δύο εταιρείες, τη Symbiosis και την Iccorp, οι οποίες είναι εξουσιοδοτημένες από το κράτος. Η παραγωγή της κάνναβης θα παρακολουθείται προσεκτικά για να μην πωλείται σε αλλοδαπούς και να μην εξάγεται, λέει η κυβέρνηση.

Πηγή


Πηγή: http://ift.tt/2ulnAff
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top