ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Έχετε αναλογιστεί ποτέ, πού καταλήγουν τα χρήματά σας όταν αγοράζετε ένα αεροπορικό εισιτήριο; Γνωρίζετε ότι ένα μεγάλο μέρος του...

κόστους οφείλεται σε φόρους και τέλη; Στο inFlight.gr αναλύσαμε τις επιμέρους χρεώσεις για 3 συνηθισμένα αεροπορικά ταξίδια, δείτε τις και θα καταλάβετε γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια κοστίζουν τόσο ακριβά.

Περίπτωση 1η

Αθήνα - Θεσσαλονίκη με Aegean

Σε μια τυχαία πτήση εσωτερικού με αναχώρηση από Αθήνα, βλέπουμε ότι ναύλοι και επίναυλος καυσίμων αποτελούν μόλις το 36% της συνολικής τιμής των εισιτηρίων, ενώ το υπόλοιπο 64% είναι φόροι.
Περίπτωση 2η

Αθήνα - Λονδίνο (Heathrow) με Aegean

Σε ένα ταξίδι από Αθήνα προς Λονδίνο (Χίθροου) με επιστροφή, παρατηρούμε ότι ναύλοι και επίναυλος καυσίμων αποτελούν το 46% του συνολικού κόστους εισιτηρίου, ενώ το υπόλοιπο 54% είναι φόροι.

Σημειώνουμε ότι αν επιλέγαμε το φθηνότερο αεροδρόμιο Gatwick για αναχώρηση από Λονδίνο, θα πληρώναμε «τέλη εξυπηρέτησης επιβατών» μειωμένα κατά 23,75€.
Περίπτωση 3η

Αθήνα - Νέα Υόρκη (JFK) με Turkish Airlines

Σε ένα ταξίδι από Αθήνα προς Νέα Υόρκη με επιστροφή, παρατηρούμε ότι οι φόροι αποτελούν το 16% του συνολικού κόστους εισιτηρίου, το οποίο μεταφράζεται σε πρόσθετη επιβάρυνση κατά περίπου 100€.
inflight.gr


Πηγή: http://ift.tt/2tYjGJc
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top