ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

διαχωριστικά κήπου
Θες να κρατήσεις τα βλέμματα των περαστικών μακριά και αναζητάς τα κατάλληλα διαχωριστικά κήπου για τη δική σου πράσινη όαση; Αν έχει δημιουργήσει ένα όμορφο, περιποιημένο και καταπράσινο σκηνικό τότε ο κήπος σου, όντας αξιοζήλευτος, δε μπορεί να περνά απαρατήρητος
! Ο καιρός όλο και ζεσταίνει κι εσύ θες να απολαμβάνεις όλο και περισσότερες ώρες πλάι σε αυτό σου το καταφύγιο. Ψάχνεις το πως θα δημιουργήσεις τις απόλυτες συνθήκες χαλάρωσης στο πλευρό του, διασφαλίζοντας την ιδιωτικότητά σου και ενισχύοντας την μοναδική του όψη;
Είτε μικρός είτε μεγάλος, ο κήπος του σπιτιού σου μπορεί να μετατραπεί στο απόλυτο καλοκαιρινό σου καταφύγιο! Αν βρεις τον τρόπο που θα σε κάνει να νιώθεις απομονωμένος/-η κοντά του, τότε δε θα τον αποχωρίζεσαι με τίποτα. Γιατί δεν είναι μόνο το μπαλκόνι σου εκεί για να φωλιάζεις, αλλά και ο κήπος σου! Αναρωτιέσαι, λοιπόν, πως θα εντοπίσεις τα ιδανικότερα διαχωριστικά κήπου για τη δική του περίπτωση; Είσαι στο σωστό σημείο για να εμπνευστείς, να αποφασίσεις και να δώσεις έπειτα στον κήπο σου όλα εκείνα που αξίζει!
Μη θυσιάσεις το στυλ το δικό σου, αλλά και του κήπου σου προκειμένου να κρατήσεις μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα! Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και συνδυαστικά αν θες να διαχωρίσεις έξυπνα τον κήπο σου. Εμείς, συμβουλευθήκαμε για εσένα τους έμπειρους διακοσμητές της πλατφόρμας μας, αλλά και την φαντασία μας!  Σου προσφέρουμε, λοιπόν, 8 ιδέες για μοναδικά διαχωριστικά κήπου που, αν τους αφήσεις το περιθώριο, θα σε μαγέψουν!

 8 έξυπνες ιδέες για υπέροχα διαχωριστικά κήπου!

Δεν υπάρχει ιδανική επιλογή, αφού μπορείς να πειραματιστείς και να υιοθετήσεις περισσότερες από μια ιδέες. Ίσως πέρα από το να πετύχεις τον σκοπό σου, αποζητάς να δωρίσεις στον πράσινο παράδεισό σου και μια ιδιαίτερη διακοσμητική χροιά! Πως θα διαχωρίσεις, λοιπόν, τον κήπο σου ενισχύοντας και την μοναδικότητά του;

#1 Με μια καλαμωτή

διαχωριστικά κήπου
Η καλαμωτή | Pinterest.com
Πρόκειται για μια ιδέα ιδιαίτερα απλή μα πολύτιμη στα διαχωριστικά κήπου. Η καλαμωτή αποτελεί μια οικονομική λύση που, αν την επιλέξεις μπορείς να διαχωρίσεις εύκολα οποιοδήποτε σημείο του κήπου σου θελήσεις. Σου παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις και να πετύχεις όσο μήκος και πλάτος επιθυμείς να έχει το αποτέλεσμά σου! Αν φέρεις στην ποδιά της τα απαραίτητα στολίδια ή φυτά, εκείνη θα μαγεύει με την όψη της όποιον αντικρίσει τον κήπο σου, αλλά κι εσένα τον ίδιο! Θα στέκεται εκεί για να διαχωρίζει τον χώρο τριγύρω σου και συνάμα, να σου προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για χαλάρωση μες στη δροσιά και το πράσινο.

#2 Με παλέτες

διαχωριστικά κήπου
Οι παλέτες | Pinterest.com
Πρόσθεσε στο εσωτερικό του κήπου σου μια κατασκευή από παλέτες και φτάσε στο αποτέλεσμα των ονείρων σου! Θες να πετύχεις κάτι μοναδικό για τον τόσο ιδιαίτερο χώρο του σπιτιού σου; Οι παλέτες αν ενωθούν μεταξύ τους μπορούν να γίνουν το απόλυτο διαχωριστικό κήπου! Δεν απαιτούν κόπο, ούτε είναι ακριβές για να τις κάνεις δικές σου! Με λίγα φυτά ή λουλούδια για συνοδεία τους πέρα από διαχωριστικά θα γίνουν και υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία για το πράσινο καταφύγιό σου!

#3 Με μια ξύλινη κατασκευή ή ψηλό φράκτη

διαχωριστικά κήπου
Η ξύλινη κατασκευή | Pinterest.com
Ο φράκτης συνιστά μια κλασσική επιλογή στα διαχωριστικά κήπου που όμως αξίζει να αναφέρουμε. Γιατί, όσο μονότονος κι αν μοιάζει, με ορισμένες απλές κινήσεις μπορεί να γίνει το σημείο κατατεθέν του κήπου σου! Τόλμα να διαφοροποιηθείς από την συνηθισμένη, ίσως και βαρετή όψη του και τον στολίσεις με vintage αντικείμενα και όσο πράσινο αντέχεις! Για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, μπορείς να τον γεμίσεις με τους χρωματισμούς της επιλογής σου ή και να τον ζωγραφίσεις ακόμα. Ένα όμορφο σχέδιο πάνω στην ξύλινη επιφάνεια του φράκτη σου θα του δώσει μοναδικό στυλ και θα κάνει τον κήπο σου ακόμα πιο ιδιαίτερο! Από την άλλη, μια κατασκευή στα μέτρα σου με βάση το ξύλο, θα γίνει το αγαπημένο σου μέρος για να φωλιάζεις. Θα διαχωρίσεις έτσι έξυπνα τον χώρο του κήπου σου, ενώ θα απομονώνεσαι με μιας, όποτε νιώσεις την ανάγκη.

#4 Με έναν μικρό ξύλινο φράκτη

διαχωριστικά κήπου
Ο μικρός ξύλινος φράκτης | Pinterest.com
Μπορεί να λάτρεψες την παραπάνω εκδοχή μας για την αποτελεσματικότητά της, όμως αξίζει να σκεφτείς και την ιδέα ενός μικρού φράκτη. Φαινομενικά μπορεί να μη σε καλύπτει, αν αυτό που θες είναι να εξασφαλίσεις τις τέλειες συνθήκες απομόνωσης. Ο χαμηλός φράκτης όμως, έχει κι αυτός τη γλύκα του και μαγικές ικανότητες! Με βάση του το ξύλο θα διαχωρίσει αποτελεσματικά τον πράσινο παράδεισό σου, ενώ θα του δώσει και το στυλ που ίσως του λείπει! Για καλύτερη αίσθηση απομόνωσης, μπορείς με την βοήθεια από μερικές βέργες μπαμπού να στερεώσεις τριγύρω του αναρριχώμενα φυτά! Μη διστάζεις να στολίσεις τον χαμηλό φράκτη σου με κάποιο αντικείμενο που έχεις στο σπίτι σου και δε σου χρειάζεται. Μερικά τσίγκινα γλαστράκια με λουλούδια και φυτά ή και το παλιό σου ποδήλατο, θα κάνει την όψη του ακόμη πιο ενδιαφέρουσα!

#5 Με ένα παραβάν

διαχωριστικά κήπου
Το παραβάν | Pinterest.com
Μια μοναδική επιλογή στα διαχωριστικά κήπου που αξίζει να αγαπήσεις! Ένα παραβάν από μπαμπού ή καλάμια μπορεί πέρα από το να χωρίσει τον κήπο σου δυο κομμάτια, να ανανεώσει την όψη του! Βάλε, λοιπόν, το παραβάν στη ζωή τη δική σου, αλλά και του κήπου σου. Εκείνο, δε θα σε απογοητεύσει ποτέ! Θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, για να το μετακινείς εύκολα όποτε κι εάν θελήσεις, ανάλογα με το σημείο που επιζητείς να απομονώσεις! Ταυτόχρονα, θα κοσμεί με την μοναδικότητά του τον κήπο σου, κάνοντας το μέρος όπου είναι τοποθετημένο ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο. Συνόδευσε το παραβάν σου με μερικά πουφ, ένα τραπεζάκι ή και ένα απλό χαλάκι. Αυτό θα σου προσφέρει τον λόγο που χρειάζεσαι για να καλέσεις τους φίλους ή τον/την αγαπημένο/-η σου για χαλάρωση και κουβέντα κάτω από το φως του φεγγαριού!

#6 Με παντζούρια & πόρτες

διαχωριστικά κήπου
Οι παλιές πόρτες | Pinterest.com
Ήρθε η στιγμή να απευθυνθείς σε γνωστούς και γείτονες για να συγκεντρώσεις όσα περισσότερα παντζούρια μπορείς! Εκείνα, αν ενωθούν μπορούν να δημιουργήσουν για τον κήπο σου τον πιο ιδιαίτερο τρόπο διαχωρισμού του! Σχημάτισε με την βοήθειά τους το διαχωριστικό που επιθυμείς για τον κήπο σου και ταυτόχρονα πέτυχε ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Αν τα βάψεις ή τα στολίσεις, εκείνα θα δώσουν στις βραδιές σου πέρα από απομόνωση και στυλ! Μια πόρτα από την άλλη ή δυο, ίσως δεν είναι ικανές να προστατεύσουν απόλυτα την ιδιωτικότητά σου, ωστόσο δύνανται να διαχωρίσουν κι εκείνες την όψη του κήπου σου. Αυτό, διότι αν στερεωθούν σωστά θα μπλοκάρουν όποιο βλέμμα επιχειρήσει να τις διαπεράσει. Μπορείς να τις κρεμάσεις από ένα δέντρο ή ακόμα, να τις ενώσεις με τον φράκτη σου για να προσφέρεις στο τοπίο γύρω σου την ιδιαίτερη νότα διακόσμησης που αξίζει.

#7 Με ξύλινα παράθυρα

διαχωριστικά κήπου
Τα ξύλινα παράθυρα | Pinterest.com
Θες να προστατεύσεις την ιδιωτικότητά σου κι αναζητάς τον τρόπο για να της χαρίσεις εκτός από ηρεμία και στυλ; Τα παλιά ξύλινα παράθυρα του σπιτιού σου που βρίσκονται κρυμμένα στην αποθήκη του ή εκείνα που βρήκες τις προάλλες παραπεταμένα δίπλα από το σπίτι σου είναι ό,τι χρειάζεσαι! Θες να δημιουργήσεις για εσένα και την πράσινη όασή σου ένα αποτέλεσμα που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά; Ένωσέ τα και τα στερέωσέ τα στο σημείο της επιλογής σου ή στο γερό δέντρο του κήπου σου! Με ή χωρίς γυαλί στην επιφάνειά τους, τα ξύλινα παράθυρα θα σου χαρίσουν το πιο ξεχωριστό διαχωριστικό κήπου. Αρκεί μόνο να τα αξιοποιήσεις!

#8 Με μια κουρτίνα ή ύφασμα

διαχωριστικά κήπου
Το ύφασμα | Pinterest.com
Αν θες να αποφύγεις τα βλέμματα των περαστικών και ταυτόχρονα να δώσεις άλλον αέρα στην όψη του κήπου σου τότε βάλε την κουρτίνα στη ζωή του! Ίσως εκείνη να μην καταφέρει να σε απομονώσει πλήρως, όμως, θα χαρίσει στον πράσινο παράδεισό σου τον νησιώτικο αέρα που τόσο έχει ανάγκη!  Βρες τον τρόπο για να την στερεώσεις με τη βοήθεια κάποιας πέργκολας ή και κάποιου διαχωριστικού που ήδη διαθέτει ο κήπος σου. Για να μην μετακινείται, μπορείς να βάλεις στο κάτω μέρος της λίγες πετρούλες, κάποιες γλάστρες ή και φανάρια! Αν βρεις το κατάλληλο ύφασμα και το τοποθετήσεις σωστά, το κομμάτι αυτό που θα διαχωρίσει τον κήπο σου, μπορεί να δημιουργήσει και τις κατάλληλες συνθήκες για θερινό σινεμά! Φέρε κατ΄αυτόν τον τρόπο στις καλοκαιρινές βραδιές σου την μαγεία και την ηρεμία που τόσο αναζητάς.
loading...
 
Top