ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μια 19χρονη από το Ελ Σαλβαδόρ, καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση επειδή σκότωσε το έμβρυό της, παιδί του βιαστή της.



Η Evelyn Beatriz Hernandez Cruz, καταδικάστηκε για την αποτυχία της να αναζητήσει την κατάλληλη φροντίδα για το αγέννητο παιδί της και ως εκ τούτου τη δολοφονία του. Προφανώς δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της, μέχρι να γεννήσει στην τουαλέτα τον Απρίλιο του 2016.

Η Cruz, βιάζονταν επανειλημμένα από ένα μέλος συμμορίας ενώ ήταν σε αναγκαστική σχέση πριν από την εγκυμοσύνη της. Δεν ζήτησε βοήθεια, καθώς φοβόταν πολύ να πλησιάσει την αστυνομία.

Το ανέφερε στους υπαλλήλους του νοσοκομείου, όταν πήγε να αναζητήσει ιατρική φροντίδα. Το σώμα του μωρού βρέθηκε αργότερα στην τουαλέτα του σχολείου. Ο εισαγγελέας στη δίκη, ισχυρίστηκε ότι η κοπέλα έβλαψε σκόπιμα το μωρό.

Η ιστορία της Cruz προκάλεσε αναστάτωση στις υποστηρικτικές ομάδες αναπαραγωγικών δικαιωμάτων και τις γυναίκες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης της Cruz, γυναίκες στέκονταν έξω από το δικαστικό κέντρο Isidro Menendez στο Σαν Σαλβαδόρ, κρατώντας πανό διαμαρτυρίας.

«Evelyn, δεν είσαι η μόνη, αγωνιζόμαστε ακόμα για την ελευθερία σου».

Άλλοι έγραφαν στο tweeter καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν για την περίπτωσή της.

Το hashtag #JusticiaParaEvelyn – Justice for Evelyn – χρησιμοποιήθηκε για να οργανώσει διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις για να την υποστηρίξει.

Η περίπτωση της Cruz δεν είναι ασυνήθιστη. Η έκτρωση απαγορεύεται στο Ελ Σαλβαδόρ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Ενώ η αποβολή και η θνησιμότητα τυπικά δεν ποινικοποιούνται, πολλές γυναίκες κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία» του εμβρύου.

Το 2015, τουλάχιστον 19 γυναίκες φυλακίστηκαν στο Ελ Σαλβαδόρ για εγκλήματα σχετικά με έκτρωση. Ορισμένες γυναίκες που καταδικάστηκαν, αργότερα απελευθερώθηκαν.

Το Las17, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δικηγόροι της Cruz θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.


Πηγή: http://ift.tt/2t3uuIN
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top