ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μία νεαρή γυναίκα, μοιράστηκε μια φωτογραφία της για να προειδοποιήσει τους άλλους να αποφεύγουν τη χρήση μαυρίσματος και να προλάβουν τον καρκίνο του δέρματος.

Η Tawny Dzierzek, μοιράστηκε τη φωτογραφία της στο Facebook και εξήγησε αυτό που την οδήγησε στη διάγνωση.

«Ξεκίνησα το μαύρισμα από το σχολείο», έγραψε. «Μερικές φορές, το έκανα και 4 φορές την εβδομάδα. Ποτέ δεν εκτίθεμαι στο κρεβάτι μαυρίσματος και μετά στον ήλιο την ίδια μέρα και ποτέ δεν μπαίνω στο κρεβάτι μαυρίσματος δύο φορές την ίδια μέρα. Είχα την πρώτη μου διάγνωση για καρκίνο του δέρματος στα 21».

«Τώρα, στα 27, έχω καρκίνωμα βασικών κυττάρων 5 φορές και καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων μία φορά (εκτός από το πρόσωπό μου). Πηγαίνω στον δερματολόγο κάθε 6-12 μήνες και συνήθως αποβάλλω τον καρκίνο του δέρματος σε κάθε έλεγχο. Ευτυχώς, που δεν είχα μελάνωμα!»

Συμβουλεύει όλους, να ελέγχουν τυχόν ύποπτα σημάδια αμέσως στο γιατρό. «Οτιδήποτε δεν θεραπεύεται, πιθανώς αιμορραγεί και κάνει κρούστα», σημείωσε.


Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να ελέγχεται και να αντιμετωπίζεται το οτιδήποτε το συντομότερο δυνατόν, για να αποφεύγεται η παραμόρφωση των ουλών και η επιδείνωση του καρκίνου.

Προειδοποίησε τους αναγνώστες ότι το μελάνωμα, μια από τις μορφές του καρκίνου του δέρματος, μπορεί να είναι θανατηφόρο.

Ο ειδικός δερματολογίας και επικεφαλής νοσοκόμος στο Skin’s Limited του Λονδίνου, δήλωσε ότι ο καρκίνος του δέρματος «είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στους νέους και σχετίζεται με την απροστάτευτη έκθεση στον ήλιο και την ηλιοθεραπεία».

Το μαύρισμα μετά την προσθήκη αντηλιακού, είναι «ο ασφαλέστερος τρόπος για να πάρει κανείς χρώμα χωρίς κίνδυνο».


Πολλοί αναγνώστες δήλωσαν ότι θα αποφεύγουν τα κρεβάτια μαυρίσματος από δω και πέρα, ενώ άλλοι εξέφρασαν τη συμπόνια τους προς την Dzierzek και τον αγώνα της με τον καρκίνο του δέρματος.

Credit: AmericaNow


Πηγή: http://ift.tt/2uYnFWo
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top