ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Πολύ πριν οι γυναίκες ανοίξουν πόλεμο με τον «φλοιό πορτοκαλιού» στο δέρμα τους, η κυτταρίτιδα και το γυναικείο σώμα συνυπήρχαν αρμονικά. Και μπορεί οι γυναίκες του σήμερα να γνωρίζουν πολλά για τον...

τρόπο γέννησής της και ακόμα περισσότερα για την αντιμετώπισή της, προκειμένου να την εξαλείψουν μέχρι να βγουν στην παραλία, ωστόσο υπάρχουν 10 πράγματα γύρω από αυτήν, για τα οποία δεν έχουν ιδέα.

1. Η κυτταρίτιδα ανακαλύφθηκε το 1873. Η λέξη έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη 12η έκδοση του λεξικού ιατρικών όρων των Littré και Robin (cellulite) και η περιγραφή της αντιστοιχούσε στην εξής φράση: «φλεγμονή του κυτταρικού ιστού ή της (κυτταρικής) στρώσης».

2. Η λέξη προέρχεται και στα ελληνικά, αλλά και στις λατινογενείς ή αγγλοσαξονικές γλώσσες προέρχεται από την ένωση της λέξης κύτταρο (cellula στα λατινικά) και την κατάληξη -ιδα για τα ελληνικά και -ite για τις λατινογενείς γλώσσες, κατάληξη που δείχνει μια οξεία φλεγμονώδη κατάσταση.

3. Η κυτταρίτιδα δαιμονοποιήθηκε από τη δεκαετία του '20 και μετά, καθώς ιατρικώς θεωρούταν ως μια ασθένεια τοξική του σώματος, κάτι σαν δηλητηρίαση του γυναικείου κορμιού.

4. Κατά τις δεκαετίες του '30 και του '40, τα γυναικεία περιοδικά ξεκίνησαν να δίνουν στις αναγνώστριες συμβουλές αντιμετώπισής της.

5. Πολλοί θεωρούν την κυτταρίτιδα ως την αρρώστια της σύγχρονης γυναίκας. Η ζωή στην πόλη; Τοξική. Η δουλειά; Μια δραστηριότητα κουραστική, εξοντωτική για το σώμα και καθιστική κατά κύριο λόγο. Χωρίς αμφιβολία, αυτός ο τρόπος ζωής ενισχύει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

6. Η γυναικεία εμμονή με την κυτταρίτιδα «εξήχθη» από τη γηραιά ήπειρο στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του '60.

7. Μόλις τη δεκαετία του '70, γάλλοι γιατροί εξήγησαν στο κοινό ότι η κυτταρίτιδα είναι μια κατασκευασμένη αρρώστια. Ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει. Οι γυναίκες είχαν πάθει εμμονή να την εξαφανίσουν. Μια εμμονή που περνά από γενιά σε γενιά.

8. Ολες οι γυναίκες έχουν έστω και λίγη κυτταρίτιδα από τα εφηβικά τους κιόλας χρόνια. «Είναι απόλυτα φυσιολογικό, ακόμη και γοητευτικό» τονίζει ο ενδοκρινολόγος Alain Scheimann στη γαλλική έκδοση της Madame Figaro.

9. Είναι αδύνατον να εξαλείψουμε τον φλοιό πορτοκαλιού. «Η κυτταρίτιδα δεν εξαφανίζεται. Μπορούμε να τη μειώσουμε με κρέμες, ειδικό μασάζ και τζελ, αλλά δεν μπορούμε να τη σταματήσουμε. Θα ξανάρθει. Ο καλύτερος τρόπος να τη μειώσουμε αισθητά είναι να κάνουμε μια υγιεινή ζωή με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Κλισέ, αλλά αλήθεια.

10. Υπάρχουν γυναίκες που ζουν μια χαρά με την κυτταρίτιδά τους. Και όχι μόνο αυτό. Την αγαπούν κιόλας.


Πηγή: http://ift.tt/2uN465J
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top