ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Ηράκλειο: Αυτή είναι η ξανθιά ''πριγκίπισσα'' που κέρδισε τον καρκίνο και συγκίνησε τους πάντες [pics]
Τα αστραφτερά της μάτια μαρτυρούσαν την απόλυτη ικανοποίηση. Αμέσως μετά τη μεγάλη περιπέτεια έκανε πράξη το παιδικό της όνειρο...

Τα αστραφτερά μάτια της Μπλερ όταν βρέθηκε στο παλάτι της Κνωσού τα είπαν όλα. Δε χρειάστηκε καν να μιλήσει. Πήρε τα δώρα και χαμογέλασε πλατιά. Μόλις είχε τελειώσει ένα κύκλο χημειοθεραπειών και διέσχισε τον Ατλαντικό κάνοντας το όνειρο της πραγματικότητα: να γνωρίσει από κοντά το Μινωικό πολιτισμό στο Ανάκτορο της Κνωσού και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Αυτοί που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του 15χρονου παιδιού από την Αμερική που δίνει μάχη με τον καρκίνο πολλοί, ξεκινώντας από την οργάνωση “Make a wish”, η οποία ανέλαβε την οργάνωση του ταξιδιού και ότι αυτή συνεπάγεται για την Μπλερ τους γονείς και το μικρότερο αδελφό της.
.
Η γνωστή Ηρακλειώτισσα ξεναγός Αθηνά Σφακάκη ανταποκρίθηκε στην πρόταση για την ξενάγηση της οικογένειας και οι Διευθύνσεις με το προσωπικό της Κνωσού και του Μουσείου, όχι μόνον διευκόλυναν την ξενάγηση αλλά και γέμισαν δώρα την οικογένεια. Μιλώντας η Αθηνά Σφακάκη τόνισε ότι συνάντησε ένα κορίστι ευγενέστατο ομιλητικότατο και γελαστό. Φορτισμένη συναισθηματικά τόνισε: “Η πριγίπισσα της μέρας ήταν η Μπλερ. Η Μπλερ που ήρθε από την Αμερική για να δει την Κνωσό. Και συμφωνήσαμε όταν όλα πάνε καλά και έρθουν ξανά, μόνοι τους την επόμενη φορά, να ξανασυναντηθούμε ξανά στην Κνωσό”.
Περιγράφοντας την συνάντηση και την ξενάγηση της Μπλερ η κ.Σφακάκη τόνισε: “Στην ερώτησή μου γιατι θέλεις να δεις την Κνωσό με εξέπληξε. Της αρέσει, διαβάζει πολύ Ελληνική μυθολογία και ιστορία. Ήθελε να γνωρίσει το παλάτι του Μίνωα. Σεργιανήσαμε στον πολύ γνωστό της τον μύθο για τον Θησέα και τον Μινώταυρο, με θαυμασμό είδε την θεση όπου βρέθηκαν οι θεές των όφεων. Καμάρωσε. Ενθουσιάσθηκε και με τα παγώνια που μας καλοσώρισαν και μας αποχαιρέτησαν”.
Κλείνοντας η κ. Σφακάκη αναφέρεται στους συναδέλφους της ξεναγούς αλλά και στο προσωπικό του Αρχαιολογικού χώρου του Μουσείου τονίζοντας: “Στην Κνωσό οφείλω ευχαριστίες στις συναδέλφους που με κατανόηση και ευγένεια δεν μας άφησαν να περιμένομε στο λιοπύρι. Υπερήφανη ενιωσα και για τους Αρχιφύλακες του Αρχαιολογικου Μουσείου κ. Αποστολάκη Δημήτρη και της Κνωσού κ. Αποστολάκη Μανώλη. Διευκόλυναν τα μέγιστα την ξενάγηση, και όταν προσφεραν στην Blair δώρα, τα ματάκια της άστραψαν , οι γονείς έκπληκτοι και ευγνάμονες”.
Πηγή: cretewoman.gr


Πηγή: http://ift.tt/2rUU4zh
loading...
 
Top