Η Εύη Περουλάκη είναι απο τον Βατόλακκο, ξεκίνησε - μεταξύ σοβαρού και αστείου - να πουλάει σουβλάκια και τώρα έχει ουρές από κόσμο που περιμένει να το γευτεί. Πήγε στην Αγγλία το 1997 σπουδάζοντας εκεί, και το Souvlaki Street, δεν ήταν ποτέ στα σχέδια της όπως λέει η ίδια. Η Εύη Περουλάκη με παρότρυνση του Άγγλου και φιλέλληνα συζύγου της κατάφερε να «δημιουργεί» ουρές έξω από τον κινητό πάγκο της στα κεντρικά του Λονδίνου, με τον κόσμο να περιμένει να γευτεί ένα αυθεντικό παραδοσιακό σουβλάκι και με την ίδια να δυσκολεύεται ακόμα να πιστέψει την επιτυχία της. Ένας βασικός παράγοντας που έφερε την αναγνώριση είναι τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά, μερικά εξ αυτών από τα Χανιά όπως το ελαιόλαδο και η ρίγανη, καθώς και ο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος...
Μια μέρα λοιπόν η Εύη, μεταξύ σοβαρού και αστείου, έκανε την εμφάνιση της στην τοπική αγορά και με ένα «μαγγαλάκι» μιας χρήσης και υλικά για 40 σουβλάκια (τυλιχτές πίτες) από ελληνικά προϊόντα, κατάφερε μέσα σε μια ώρα να τα κάνει ανάρπαστα. Τρία χρόνια μετά, το Souvlaki Street έχει γίνει θεσμός για πολλούς στα κεντρικά σημεία του Λονδίνου όπως το City, το Shoreditch, Victoria, Canary Wharf , νότιο και ανατολικό Λονδίνο.
''Από την αρχή είχαμε μεγάλη ανταπόκριση από Άγγλους και Έλληνες. Όταν ξεκινήσαμε το 2014 ήμασταν από τα πρώτα κινητά σουβλατζίδικα στο Λονδίνο και πολύς κόσμος δεν γνώριζε τι ήταν το σουβλάκι. Υπήρχανε φυσικά οι ξένοι που είχανε πάει στην Ελλάδα και το είχαν γευτεί και ενθουσιάζονταν οπότε μας έβλεπαν και ερχόντουσαν να φάνε. Αλλά υπήρχανε και πολλοί που δεν το ήξεραν και τους τράβαγε είτε η μυρωδιά είτε η περιέργεια για την μεγάλη ουρά. Έχουμε πάρα πολλούς πιστούς πελάτες τώρα πια που τους ξέρουμε χρονιά και με το μικρό τους όνομα. Θέλω να πιστεύω ότι 'εκπαιδεύσαμε' πολύ κόσμο να γνωρίσει και να αγαπήσει το σουβλάκι''.
Πηγή: flashnews.gr
Πηγή: http://ift.tt/2rdhU4P
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.