ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ένας δεύτερος πύργος θα «κοσμεί» την παραλία της Θεσσαλονίκης από το 2017. 



Πρόκειται για μια πρωτότυπη κατασκευή, η οποία έχει φτιαχτεί από αυτοκίνητα που έχουν κατασχεθεί από το Δήμο λόγω παράνομης στάθμευσης και δεν έχουν αναζητηθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Μιλώντας χτες σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του έργου, το οποίο έχει κατασκευαστεί από το ιταλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Hallara – Seleo, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε την κατασκευή «πρωτοποριακή», τονίζοντας ότι οι Θεσσαλονικείς δεν πρέπει να φοβούνται το τολμηρό και το σύγχρονο.

«Αν ο Λευκός Πύργος είναι σύμβολο της ιστορίας της Θεσσαλονίκης, ο νέος πύργος συμβολίζει το μέλλον της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Μπουτάρης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατασκευή θα τοποθετηθεί κοντά στον Λευκό Πύργο και θα έχει περίπου το ίδιο ύψος.

Διχασμένοι εμφανίζονται πάντως οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τόσο για την αισθητική του έργου αλλά και τη θέση που πρόκειται να ανεγερθεί. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που κατόρθωσαν να σκαρφαλώσουν πάνω από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και να φτάσουν μέχρι τα παραλιακά καφέ, πολλοί θαμώνες χαρακτήρισαν «ακαλαίσθητο» τον νέο πύργο.
Κάποιοι μάλιστα εξέφρασαν και επιφυλάξεις για την νομιμότητα του έργου. «Αυτό που κάνει ο Δήμος είναι παράνομο. Τα αυτοκίνητα πρέπει να τα δώσουν πίσω στους ιδιοκτήτες τους. Μπορεί απλά να ξέχασαν πού τα είχαν αφήσει» είπε χαρακτηριστικά ένας οδηγός που εκείνη τη στιγμή πάρκαρε στην τρίτη σειρά αυτοκινήτων που βρίσκονταν σταθμευμένα στο σημείο.
tovatraxi.com


Πηγή: http://ift.tt/2tnrLWc
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top