ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Διαδοχικές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά πραγματοποίησε σήμερα η τουρκική Αεροπορία, την ώρα μάλιστα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος βρισκόταν στην Λέρο μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγ. Αποστολάκη. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στις 15:14 μμ ένα ζευγάρι τουρκικών F-16 εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο και στις 15:27 μμ εκτέλεσε υπέρπτηση άνωθεν της ν. Μαυριάς, δυτικώς της ν. Λεβίθα, σε ύψος 25.000 ποδών πριν εξέλθει του FIR Αθηνών στις 16:05 μμ.

Μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδο του πρώτου σχηματισμού στο ελληνικό FIR, ένα δεύτερος αποτελούμενος από τετράδα μαχητικών του ιδίου τύπου "εισέβαλλε" στις 15:16 μμ στον εθνικό μας εναέριο χώρο πραγματοποιώντας στις 15:28 μμ υπέρπτηση άνωθεν της Κινάρου σε ύψος 27.000 ποδών και ακολούθως στις 15:38 μμ νέα υπέρπτηση, αυτή τη φορά άνωθεν της ν. Σοφρανά (δυτικά-βορειοδυτικά της Καρπάθου) και στο ίδιο ύψος, πριν εγκαταλείψουν τον ελληνικό εναέριο χώρο στις 16:09 μμ. παίρνοντας πορεία για την βάση τους.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίναρος και η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται το επίκεντρο του τουρκικού "ενδιαφέροντος". Τον Απρίλιο η τουρκική Αεροπορία είχε εκτελέσει και πάλι υπερπτήσεις (διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ και εδώ) συνοδεύοντάς τες μάλιστα με μπαράζ παραβιάσεων και παραβάσεων Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας, συναντώντας -όπως κάθε φορά- την άμεση αντίδραση των μαχητικών επιφυλακής της Πολεμικής Αεροπορίας. 

onalert.gr


Πηγή: http://ift.tt/2rja8Gy
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top