ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Από τα 2,5 εκατομμύρια τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο, το 64% αυτών των ατυχημάτων περιλαμβάνει κινητό τηλέφωνο. Μόνο το 2014, περισσότεροι από 3.179 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ατυχήματα που αφορούσαν οδηγούς που ασχολούνταν με το κινητό τους τηλέφωνο εν ώρα οδήγησης.


Ο 17χρονος Matt Reeves ήταν ένας από τους τυχερούς.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, αυτός ο μαθητής οδηγούσε το αυτοκίνητο της μητέρας του. Το κινητό του βρισκόταν στην κεντρική κονσόλα, αλλά γλίστρησε κάτω από τα πετάλια.

Αντί να σταματήσει εκτός δρόμου και να το πιάσει, ο Reeves επιβράδυνε και πήρε τ πόδια του από το γκάζι.

Τα δευτερόλεπτα που χρειάστηκε ο Reeves για να πιάσει το τηλέφωνό του, ήταν αρκετά για να κολλήσει στο πίσω μέρος ενός SUV.

Ευτυχώς γι “αυτόν, ο άλλος οδηγός έτυχε να είναι νοσοκόμος και έσπευσε να τον βοηθήσει. Τον κράτησε σταθερό μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Ο Reeves βγήκε από το ατύχημα με σοβαρούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων των καταγμάτων στη μύτη του, στη γνάθο, στο κρανίο στα μάτια, είχε ένα τραυματισμένο ώμο, μια βαθιά πληγή στο μέτωπό του και μια σοβαρή διάσειση.

Παρά τους τραυματισμούς αυτούς, ο Reeves λέει ότι θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο. Θα μπορούσε να σκοτωθεί, ή ακόμα και να σκοτώσει κάποιον άλλο, απλώς παίρνοντας τα μάτια του από το δρόμο.

Μετά το ατύχημα, η μητέρα του, η Linda, αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία του στο Facebook για να βοηθήσει στο να αποφευχθεί ένα άλλο ατύχημα όπως αυτό που συνέβη στο γιο της.

Αναφέρει: «Κρατήστε τα τηλέφωνα μακριά από την οδήγηση. Ο Matt ήταν τυχερός. Θα μπορούσε να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα όμως.»
Δύο μήνες μετά το ατύχημα ο Matt είχε πλήρη ανάκαμψη. Λέει ότι ποτέ δεν θα κοιτάξει το τηλέφωνό του ενώ οδηγεί ξανά, επειδή ξέρει πόσο επικίνδυνη είναι η αποσπασματική οδήγηση.

Αυτός και οι γονείς του σχεδιάζουν να συνεχίσουν να μιλάνε για τους κινδύνους των τηλεφώνων και άλλων περισπασμών κατά την οδήγηση.

Σύμφωνα με μελέτες, στις Η.Π.Α. κάθε μέρα 11 έφηβοι πεθαίνουν επειδή έστελναν γραπτά μηνύματα κατά την οδήγηση. Από τότε που άρχισαν να μιλάνε για αυτό, η Linda λέει ότι ακούν από γνωστούς και ξένους να λένε ότι έχουν ήδη αλλάξει τις συνήθειες τους κατά την οδήγηση.



Πηγή: http://ift.tt/2udXNVb
loading...
 
Top