ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ο Βαλάντης Σιδέρης καταπιάνεται με την υπόθεση Σλούκα και την περίπτωση επιστροφής του στο μεγάλο λιμάνι. Οι μνηστήρες, η Πόλη, ο Ομπράντοβιτς και ο ΠΑΟ.


Βρισκόμαστε με κάθε επισημότητα σε περίοδο μεταγραφών. Οι περισσότερες διοργανώσεις έχουν τελειώσει και οι ομάδες προσπαθούν να χτίσουν το καλύτερο δυνατό ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, σε μια Ευρωλίγκα περισσότερο απαιτητική από ποτέ, έχοντας ως ισχυρό εμπόδιο τα δολάρια του ΝΒΑ που έρχονται και “κλέβουν” τους καλύτερους της λίγκας.

Μπαρτσελόνα και Μακάμπι ήταν οι μεγαλύτερες αποτυχίες της χρονιάς που μας πέρασε και είναι δεδομένο ότι φέτος θα επενδύσουν πολλά προκειμένου να επανέλθουν σε υψηλό επίπεδο. Επειδή λοιπόν η μπασκετική κοινωνία είναι τρομερά περιορισμένη, οι ελεύθεροι καλοί παίκτες αποτελούν διακαή πόθο για πολλές ομάδες.

Είναι ένας τέτοιος ο Κώστας Σλούκας;

Σίγουρα είναι ένας εξαιρετικός παίκτης με τρομερές εμπειρίες και τίτλους που δεν πληρώνονται. Σίγουρα είναι και ελεύθερος αφού το συμβόλαιό του με τη Φενέρ έληξε. Αυτό βέβαια δε συνεπάγεται πως δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς Ομπράντοβιτς για ανανέωση. Κάθε άλλο! Ο Σέρβος τον θέλει και το πιθανότερο σενάριο τον βρίσκει εκ νέου στην Πόλη.

Όμως!

Όσο ο παίκτης είναι χωρίς συμβόλαιο, τόσο γεννώνται προτάσεις και φήμες για το πρόσωπό του. ΠΑΟ και Μπαρτσελόνα(μέχρι τουλάχιστον να πάρει τον Ερτέλ), είναι δύο ομάδες που θα ήθελαν τον Σλούκα στις τάξεις τους. Ειδικά οι πράσινοι. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βλέπει στον Κώστα και λιγότερο σ’ αυτό του Μάντζαρη που επίσης θέλει, μια τεράστια μεταγραφική και επικοινωνιακή νίκη απέναντι στους αδερφούς Αγγελόπουλους.

Τι θέλει όμως ο Σλούκας;

Αγωνιστικά, ο Έλληνας γκαρντ είναι ευχαριστημένος από το ρόλο του και κυρίως από τις επιτυχίες της ομάδας. Εκτιμά και θαυμάζει τρομερά τον Ομπράντοβιτς και παρά το γεγονός πως θα επιθυμούσε ελαφρώς περισσότερο χρόνο συμμετοχής, δεν έχει εκφράσει ποτέ παράπονα. Η εκκολαπτόμενη φυγή του Μπογκντάνοβιτς, αλλάζει τις ισορροπίες στη Φενέρ και η λογική λέει πως για να μη χαλάσει ο επιτυχημένος κορμός, η ανανέωση του Σλούκα μοιάζει δεδομένη με πρόταση μάλιστα αρκετά μεγαλύτερη από το 1 εκ. που λάμβανε μέχρι φέτος.

Πόσο ρεαλιστικό είναι λοιπόν να σκεφτόμαστε τον παίκτη στα κόκκινα;

Η διαμονή του Σλούκα στην Κων/πολη, αποτελεί αρνητικό παράγοντα για τη συνέχιση της συνεργασίας του με τη Φενέρ, ειδικότερα μετά τα αυξανόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα. Το οικογενειακό περιβάλλον του παίκτη είναι λογικό να μη νιώθει ασφάλεια με τον Κώστα εκεί και να μην αποθαρρύνει μια ενδεχόμενη αποχώρηση. Ταυτόχρονα, η σχέση του με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού είχε μεν αλλοιωθεί όμως οι γέφυρες υπάρχουν όπως και οι καλές αναμνήσεις από τη συνεργασία των δύο πλευρών. Οι υπόλοιποι Έλληνες που παραμένουν στον Πειραιά, αποτελούν κίνητρο αλλά και μοχλό πίεσης στον παίκτη. Μη νομίζετε ότι δε μιλάνε μεταξύ τους συχνά επειδή άλλαξε ο ένας ομάδα. Όπως επίσης είναι γεγονός πως πολλοί εντός της ομάδας θα ήθελαν τον Σλούκα ως άμεσο και ουσιαστικό διάδοχο του Σπανούλη στο ρόστερ. Το ξέρει και ο ίδιος αυτό.

Οι δυσκολίες είναι οι εξής.

Ο Ολυμπιακός δε μπορεί να ματσάρει πρόταση σε σχέση με Φενέρ, ΠΑΟ ή ΤΣΣΚΑ (τυχαίο παράδειγμα). Συνεχίζω. Ένας από τους λόγους που έφυγε ο Σλούκας πριν 3 χρόνια, είναι ότι ήθελε να παίζει στον άσο, εκεί όπου υπάρχει(;) ο Μάντζαρης, η παραμονή του τελευταίου ή όχι, ενδεχομένως να παίξει το ρόλο της στην υπόθεση και θετικά και αρνητικά. Επίσης υπάρχει ακόμα και ο Σπανούλης ο οποίος και θέλει και μπορεί να παίζει 25+ λεπτά και γενικότερα, κινεί τα νήματα εντός ερυθρόλευκου στρατοπέδου. Το διαζύγιο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Σλούκα δεν ήταν ανώδυνο και υπάρχει ακόμα ένα μικρό κομμάτι του λαού που θυμάται τα… ταξίδια του Κώστα στη Θεσσαλονίκη. Πέραν όλων αυτών, δε θα μου έκανε καμία εντύπωση αν ο Σλούκας συζητούσε σοβαρά με τον κυκλοθυμικό και απρόβλεπτο Δ. Γιαννακόπουλο εφόσον εκείνος προσέφερε ένα εξωπραγματικό συμβόλαιο 2+ εκατ. στον παίκτη, θέλοντας να τον κάνει “σύγχρονο Σπανούλη”, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η πλειονότητα του ερυθρόλευκου μπασκετικού κόσμου, ενθουσιάζεται μ’ ένα σενάριο επιστροφής το οποίο η αλήθεια είναι πως θα βελτιώσει την ομάδα και κυρίως, θα κάνει τη μετάβαση στη μετά Σπανούλη εποχή σε ευκολότερη υπόθεση. Ωστόσο, προσωπική μου εκτίμηση όσο κι αν απογοητεύω αρκετούς, είναι πως ο παίκτης θα παραμείνει στην Φενέρ.

Πηγή: kokkina.gr


Πηγή: http://ift.tt/2rD02zT
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top