ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Δεν ταιριάζουν όλες οι δίαιτες σε όλους. Όλα εξαρτώνται από το σχήμα του σώματος του καθενός.

Βασικά, υπάρχουν πέντε τύποι σωματότυπων: ορθογώνιο, μήλο, αχλάδι, ανεστραμμένο τρίγωνο και κλεψύδρα.

Αφού προσδιορίσετε το σχήμα σας, διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να τρώτε.

1. Κλεψύδρα
Οι γυναίκες με σχήμα σώματος κλεψύδρα, έχουν παρόμοιες διαστάσεις στους γοφούς και τους ώμους που διαφέρουν πολύ λίγα εκατοστά η μια από την άλλη. Έχουν επίσης μια λεπτή μέση, που ξεχωρίζει από το υπόλοιπο σώμα.

Πώς να τρώτε: μείνετε μακριά από τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Επιλέξτε σνακ όπως γλυκοπατάτες, φυλλώδη χόρτα, αποβουτυρωμένο γάλα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Αποφύγετε επίσης τα τρόφιμα που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τρόφιμα όπως το ψωμί ολικής αλέσεως, τα αμυλούχα όσπρια, το καρπούζι και ο ανανάς, μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη λεπτή σας μέση.

2. Αχλάδι
Αυτός ο τύπος σώματος χαρακτηρίζεται από μικρή μέση και μεγαλύτερους γοφούς και μηρούς. Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος του βάρους σας μένει στα ισχία σας.

Πώς να τρώτε: πείτε αντίο στα τρόφιμα που είναι υψηλά σε κορεσμένα λιπαρά, ειδικά εκείνα που απαντώνται σε ολόκληρα λιπαρά ζωικά προϊόντα, όπως είναι το γάλα και το κόκκινο κρέας. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να καταφύγετε σε μια φυτική διατροφή, εάν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος γρήγορα.

Ευτυχώς, τα σώματα αυτά έχουν την τάση να ευδοκιμούν όταν εισάγεται μια δίαιτα 25% υγιεινού λίπους. Σιγουρευτείτε ότι περίπου το ένα τέταρτο της ημερήσιας διατροφικής σας πρόσληψης περιλαμβάνει τρόφιμα που έχουν άφθονα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως είναι το φυστικοβούτυρο, το αβοκάντο, τα λιπαρά ψάρια και τους σπόρους λίνου.

3. Ορθογώνιο παραλληλόγραμμο
Εάν ψάχνετε να δείτε αν έχετε γοφούς ή όχι, τότε ανήκετε σε αυτό το σχήμα. Το καλό εδώ είναι ότι δεν κερδίζετε εύκολα βάρος αλλά όταν το κάνετε, φαίνεται να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο.

Πώς να τρώτε: επικεντρωθείτε στην κατανάλωση συστατικών που είναι υψηλά σε ιώδιο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλα τα άλατα δεν περιέχουν σημαντικές ποσότητες αυτού του μετάλλου, οπότε το αλάτι kosher δεν κάνει!

Εκτός από το ιώδιο, στραφείτε προς τα τρόφιμα που είναι γεμάτα υγιή λίπη, όπως το αβοκάντο, ο σολομός και τα αμύγδαλα. Περιορίστε τυχόν κορεσμένα λίπη που βρίσκονται στο κόκκινο κρέας και αντ” αυτού, προσπαθήστε να πάρετε το λίπος και την πρωτεΐνη σας από φυτικές τροφές.

4. Μήλο
Τα σώματα με αυτό το σχήμα τείνουν να είναι στρογγυλά, δηλαδή να έχουν μεγαλύτερη μέση από το υπόλοιπο σώμα. Έχοντας αυτόν τον τύπο σώματος, μπορεί να σας είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τη στοχοθετημένη απώλεια βάρους, καθώς ένα καλό μέρος του λίπους μένει στη γραμμή της μέσης.

Πώς να τρώτε: να τρώτε υγιεινά τρόφιμα όπως ψωμί ολικής αλέσεως, quinoa και πλιγούρι βρώμης. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι οι πρωτεΐνες που βάζετε στο σώμα σας είναι χαμηλές σε λιπαρά. Μερικές καλές επιλογές είναι τα τυριά με μειωμένη περιεκτικότητα σε λιπαρά, προϊόντα με βάση τη σόγια, φασόλια, μπιζέλια και ξηροί καρποί.

Περιορίστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή ζάχαρη – ας πούμε απλώς ότι ο χειρότερος εχθρός σας είναι ένα τενεκεδάκι με σόδα! Αποφύγετε το αλκοόλ και τα πολύ ζαχαρούχα ποτά.

5. Ανεστραμμένο τρίγωνο
Αυτοί που έχουν μεγάλους ώμους και στενό το κάτω μέρος του σώματος, θεωρούνται «ανεστραμμένα τρίγωνα». Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος του βάρους κάθεται στο πάνω μέρος του σώματος, όπως τη μέση και τους βραχίονες.

Πώς να τρώτε: αποφύγετε τους απλούς υδατάνθρακες όπως το λευκό ρύζι, το ψωμί και τα ζυμαρικά. Επιλέξτε quinoa, ολικής αλέσεως προϊόντα και σνακ με βάση τη βρώμη. Πέρα από αυτό, φροντίστε να μένετε μακριά από τρόφιμα που είναι δύσκολο να μεταβολιστούν, όπως είναι τα αλμυρά τυριά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Εστιάστε στην κατανάλωση φυλλωδών χόρτων, μαύρων φασολιών και τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που κάνει εξαιρετική δουλειά για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, απαραίτητο για όσους προσπαθούν να ξεκινήσουν να χάνουν βάρος.

Πηγή: fumara.gr


Πηγή: http://ift.tt/2rudU44
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top