ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com


Η αιφνιδιαστική συμφωνία αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο των
800 δισ. δολαρίων μετά το «πάντρεμα» της τεράστιας αγοράς ψηφιακών υπηρεσιών στην οποία δραστηριοποιείται με το δίκτυο 460 καταστημάτων που διαθέτει η Whole Foods Market.
Η εξαγορά αυτή απειλεί σοβαρά παραδοσιακές αλυσίδες σουπερμάρκετ, όπως η Kroger, οι οποίες υπόκεινται ήδη τις συνέπειες από την είσοδο νέων ανταγωνιστές στην αγορά, όπως η γερμανική εκπτωτική αλυσίδα Lidl. Η συμφωνία αναμένεται να ενθαρρύνει τις αλυσίδες του χώρου να προχωρήσουν με τη σειρά τους σε εξαγορές, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στην ενοποίηση της κατακερματισμένης, αυτή τη στιγμή, αγοράς.
«[Η εξαγορά από την Amazon] θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού», σχολιάζει ο Ζάκαρι Φάντεμ, αναλυτής της Wells Fargo & Co. «Είναι μια προειδοποίηση προς τον κλάδο των σουπερμάρκετ ότι εντείνεται ο ανταγωνισμός στο ήδη απαιτητικό περιβάλλον», προσθέτει. Η Amazon αναζητούσε επί μία δεκαετία την κατάλληλη ευκαιρία για να μπει στη λιανική πώληση φρέσκων τροφίμων, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο CEO της Whole Foods, Τζον Μακέι είχε προβλέψει ότι οι βλέψεις της Amazon να μπει στον κλάδο θα είναι το «Βατερλώ» της. Πλέον, βέβαια, ο Μπέζος είναι το αφεντικό του Μακέι.
Πηγή 
loading...
 
Top