ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Στον πλειστηριασμό που έλαβε χώρα σήμερα πουλήθηκε το ξενοδοχείο Αthens Ledra Marriott στην εταιρεία με διακριτικό τίτλο «Συγγρού Hotel 115 Α.Ε». 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αντίτιμο που κατέβαλε η εταιρεία ανέρχεται στο ποσό των 33 εκατ. και 50.000 ευρώ.
Σημειώνεται πως ως εκπρόσωπος της αγοράστριας εταιρείας εμφανίζεται ο κ. Απόστολος Θωμόπουλος.
Το Athens Ledra, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.  Επί 30 χρόνια, τη διαχείριση του  ξενοδοχείου είχε η αλυσίδα Marriott International, η οποία όμως αποφάσισε να αποχωρίσει τον Νοέμβριο του 2013. Ήδη όμως είχε συσσωρευτεί ένα «βουνό» οφειλών προς τους εργαζόμενους, το ΙΚΑ, τους προμηθευτές και τις τράπεζες, κυρίως λόγω των δανείων που έλαβε η επιχείρηση για την επέκταση και ανακαίνισή της ξενοδοχειακής μονάδας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
To 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Athens Ledra και λειτουργούσε υπό αυτή την επωνυμία μέχρι η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ΑΣΤΥ να υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η οποία εν συνεχεία απεσύρθη. Έπειτα το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό (επισπεύδουσα πιστώτρια η Alpha Bank), ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε εκείνη την περίοδο. Τελικά το λουκέτο μπήκε στις 31 Μαϊου του 2016 και σήμερα άλλαξε οριστικά χέρια. 
Σημειώνεται πως μετά τον πλειστηριασμό εκπρόσωπος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» ανέφερε: «αποδείξαμε σήμερα πως δεν είμαστε «νταβατζήδες». Επιτρέψαμε τον πλειστηριασμό που και οι εργαζόμενοι επιθυμούσαν να γίνει«.
Εκπρόσωπος των εργαζομένων τόνισε επίσης: «η πώληση του ξενοδοχείου είναι μία θετική εξέλιξη. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε όσα μας οφείλονται«.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top