ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0


Η διάσωση της Καλογήρου αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και για τις πιστώτριες τράπεζες καθώς με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να διασφαλίσουν ότι θα πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματα που έχουν δώσει. οι συζητήσεις με τον επιχειρηματία
Σάμι Φάις βρίσκονται σε καλό επίπεδο.

Πληροφορίες που προέρχονται από τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το μόνο πρόβλημα – εμπόδιο που έχει τεθεί προέρχεται από την οικογένεια Λεμονή, η οποία θέλει να περισώσει ότι είναι δυνατόν περισσότερα από την προσωπική της περιουσίας. Πηγές που βρίσκονται κοντά στις δύο πλευρές αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε κρίσιμο σημείο, αφήνοντας ωστόσο μικρό περιθώριο το deal να τιναχτεί στον αέρα.
Όσον αφορά τους όρους της συμφωνίας διάσωσης μιας από τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις, o επιχειρηματίας Σάμι Φάις προτίθεται να καταβάλει περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων της εταιρείας, ενώ με μειοψηφικό πακέτο αναμένεται να συμμετάσχει και η οικογένεια Λεμονή, η οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους προμηθευτές του εξωτερικού.
Τέλος, όλα τα ακίνητα της επιχείρησης θα μεταβιβαστούν στις τράπεζες, ενώ η απομείωση του δανεισμού που σήμερα ανέρχεται σε περίπου 61 εκατ. ευρώ θα γίνει μέσω της μεταβίβασης των ακινήτων, αλλά και μέσω διαγραφής χρεών. Με βάση τον ισολογισμό του 2015, η αξία των ακινήτων ανέρχεται σε 24,22 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών, 55,12 εκατ. ευρώ, προέρχεται από τη μη αποπληρωμή κοινού ομολογιακού δανείου που είχαν χορηγήσει στην εταιρεία οι Alpha Bank, Eurobank και Εμπορική (πλέον έχει εξαγορασθεί από την Alpha Bank) και έληξε στις 21/10/2016.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top