ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Τη μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα έριξαν στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν οι ΗΠΑ με το Πεντάγωνο να το επιβεβαιώνει.


Στόχος ήταν σήραγγα του Ισλαμικού Κράτους στο δυτικό τμήμα της χώρας.

H GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast, επίσης γνωστή ως «η μητέρα όλων των βομβών» θεωρήθηκε το πιο ισχυρό μη πυρηνικό όπλο που είχε αναπτυχθεί τη στιγμή της δημιουργίας της. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, είναι η πρώτη φορά που αυτού του είδους η βόμβα χρησιμοποιείται σε μάχη.

Σύμφωνα με τέσσερις Αμερικανούς αξιωματικούς, τους οποίους επικαλείται το CNN, η GBU-43, η «μητέρα όλων των βομβών» (MOAB), βάρους 10.000 κιλών, ερρίφθη στις 19.00 τοπική ώρα από ένα αεροσκάφος MC-130. Στόχος ήταν σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τη ρίψη της τηλεκατευθυνόμενης βόμβας και επί του παρόντος εξετάζει τα αποτελέσματα της επιχείρησης. Ο στρατηγός Τζον Νίκολσον, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ενέκρινε τη χρήση της βόμβας, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο σε επιχειρήσεις στην επαρχία Νανγκαρχάρ σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης.


Δείτε στο βίντεο τη βόμβα GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση των δυνάμεων στο Αφγανιστάν αναφέρεται ότι η επίθεση σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τις Αφγανικές και τις αμερικανικές δυνάμεις που πραγματοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή και παράλληλα να μεγιστοποιηθούν οι καταστροφές για το παρακλάδι του ISIS σε ό,τι αφορά τους μαχητές και τις εγκαταστάσεις του.


Πηγή: newsbomb.gr
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top