ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η «πρώτη Ανάσταση» είναι ο εσπερινός της εορτής της Ανάστασης...
(που τελείται στους ναούς το πρωί του Μ. Σαββάτου).

Είναι δηλαδή το ξεκίνημα της εορτής και όχι η ολοκλήρωσή της.


Η λειτουργία της πρώτης Ανάστασης προαναγγέλλει την Ανάσταση του Κυρίου: «Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι».

Ο ιερέας με πολλή χαρά πετά φύλλα δάφνης στο Ναό, ενώ ταυτόχρονα οι πιστοί χτυπούν τάλαντα και τα στασίδια, κινούν τους πολυέλεους, εκφράζοντας την μεγάλη χαρά για την επερχόμενη Ανάσταση.

Σήμερα το πρωί σε όλους τους ναούς της Λέσβου, τελέστηκε ο Εσπερινός της Κυριακής του Πάσχα και η πρώτη Ανάσταση, εν μέσω κρότων, που συμβολίζει την καθαίρεση του Άδη και την συντριβή των πυλών του.

Το LesvosPost βρέθηκε στον περικαλλή στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραιμ στην Καλλιθέα Μυτιλήνης.

Αξιοσημείωτη η μεγάλη προσέλευση πιστών να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων και ιδίως νέων ανθρώπων, ενδεικτικό του έργου που επιτελείται στην ενορία αυτή.

Στην πραγματικότητα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου τελείται ο Εσπερινός της Κυριακής του Πάσχα. Ακολουθώντας την μετάθεση και των άλλων ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας (κάθε απόγευμα τελείται ο όρθρος της επομένης ημέρας).


Δείτε βίντεο που κατέγραψε το LesvosPost.com από την σημερινή πρωινή θεία λειτουργιά στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραιμ στην Καλλιθέα Μυτιλήνης

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top