ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η αγάπη για το παιδί σου δεν συγκρίνεται με καμία άλλη
Αν επιθυμείς διακαώς να κάνεις ένα μωράκι -όχου το γούτσου- γούτσου-, και φαντάζεσαι ροζ μανουλίστικα συννεφάκια, χαμόγελα και τρυφερότητες, απλά σκέψου αν είσαι πραγματικά έτοιμη!
Γιατί υπάρχουν βέβαια όλα αυτά, οι όμορφες εικόνες ειδυλλιακής ευτυχίας που βλέπεις στις διαφημίσεις, αλλά δεν είναι συνέχεια έτσι!

Λοιπόν, μένεις εγκυούλα! Ω, τι χαρά! Αρχίζεις να προσέχεις, τί τρως, τί πίνεις, πόσο ζυγίζεις, τί εξετάσεις κάνεις. Αρχίζεις να ονειρεύεσαι. Είναι αγόρι ή κορίτσι, σε ποιον μοιάζει, πώς θα το βγάλεις, το δωμάτιο του πώς θα το διακοσμήσεις. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά που στριφογυρίζουν στο κεφάλι σου, έχεις και διάφορους καλοθελητές να σου λένε ιστορίες τρόμου για την τάδε και τη δείνα γνωστή τους και τα πάθη που πέρασε στην εγκυμοσύνη και στη γέννα!

Περνάνε οι μήνες και φουσκώνεις. Καινούργια ρούχα, αχ και πώς είσαι έτσι που έχεις γίνει στρόγγυλη! Οι ορμόνες έχουν στήσει χορό κι εσύ κουράζεσαι πολύ πιο εύκολα. Έχεις να φτιάξεις τη βαλίτσα σου και να εφοδιαστείς με την προίκα του μωρού. Κι όσο πλησιάζει ο καιρός, η γλυκιά αναμονή δίνει τη θέση της στην ανυπομονησία να γεννήσεις. Παναγιά μου! Να ξεφουσκώσεις, επιτέλους, που είσαι λες κι έχεις καταπιεί καρπούζι, να ξεπρηστούν τα πόδια σου που έχουν γίνει λες κι έχεις ποδάγρα!

Γέννησες με το καλό, αφού σιχτίρισες πατόκορφα τον καλό σου που σε κατέστησε έγκυο κι ωχ μανούλα μου, τι πόνοι ήταν αυτοί!

Level up. Αρχίζει το στάδιο της άυπνης αγελάδας. Όπως στα λέω, φιλενάδα, τον ύπνο ξέχασε τον! Το καμάρι σου θα θέλει γαλατάκι κάθε τρεις και λίγο κι εσύ θα παραπατάς απ’ τη νύστα! Το καλύτερο στο φύλαξα για το τέλος! Τι αρώματα και body mist, κοπελιά, με εσάνς εμετού θα κυκλοφορείς!

Θ’ αναπτύξεις υπερδυνάμεις, πίστεψε με! Θα μυρίζεις και θ’ ακούς σαν κυνηγόσκυλο, θα τα κάνεις όλα με το ένα χέρι, αφού το άλλο είναι κατειλημμένο απ’ το αγγελούδι σου. Επίσης, τον όρο «σιχασιά» μπορείς να το εξορίσεις απ’ το λεξιλόγιο σου, αφού χρειάζεται να βλέπεις τί χρώμα, υφή και μυρωδιά έχουν τα πολύτιμα κακάκια του αλλά κι οι μυξούλες!

Κι όσο μεγαλώνει, τόσο θα μεγαλώνει κι ο χαμός! Φαντάσου κρεμούλες στα μαλλιά σου και παντού τριγύρω! Το σπίτι ανάστα ο κύριος κι εσύ να μην μπορείς να πας για ένα ντουζάκι να εξανθρωπιστείς! Εδώ μια τουαλέτα πας με το ζόρι!

Πριν αρχίσει το βλαστάρι σου να μπουσουλά, θα οχυρώσεις το σπίτι, θα αλλάξεις τα ντουλάπια σου, μη χτυπήσει σε καμιά γωνία, μη στο φάει η τουαλέτα, μην καταπιεί την παρκετίνη! Ένα ντουλάπι θες ν’ ανοίξεις και κάνεις δεκαπέντε κινήσεις!

Όταν με το καλό αρχίσει να περπατάει, εκεί αρχίζει το τρελό γέλιο! Περίμενε να τρέχεις σαν το Βέγγο μέσα κι έξω απ’ το σπίτι κι όταν ξεθαρρέψει θα έχεις σπίτι ένα μαϊμουδάκι που θέλει να σκαρφαλώσει παντού και θέλει να ανακαλύψει τα πάντα! Ακόμα και την ευλογημένη ώρα που θα ακούσεις ησυχία στο σπιτικό σου, ψύλλοι στ’ αυτιά! Κάποια σκανταλιά κάνει κι είναι σε mute mode!

Αλλά να σου πω κάτι… Το αξίζει χίλιες φορές! Ό,τι πόνους, ζόρι κι ευτράπελα και να περνάς, σε αποζημιώνει με το παραπάνω ένα του γέλιο κι όλες οι πρώτες του φορές που κατακτάει πράγματα σε κάνουν να φουσκώνεις από περηφάνια! Θυμάσαι εκείνο το παραμυθάκι με την κουκουβάγια στο ανθολόγιο του δημοτικού; Έτσι ακριβώς!

Αυτή η αγάπη δε συγκρίνεται με καμία άλλη. Είναι έρωτας με την πρώτη ματιά και διαρκεί για μια ζωή!

Γι’ αυτό, όσο μπορείς, απόλαυσέ το γιατί ο χρόνος δε γυρίζει πίσω και κοιτώντας τις αναμνήσεις που θα έχεις συλλέξει, μόνο τα όμορφα θα θυμάσαι!
Πηγή
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top