ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για επική ανατροπή από το -17, πήγε το ματς στον πόντο με απίθανα πράγματα από τον Σπανούλη, αλλά ηττήθηκε με 64-60 και πλέον βρίσκεται πίσω στη σειρά με 2-1.

Πολύ κρίμα για αυτόν τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη. Οι Ερυθρόλευκου βρέθηκαν να χάνουν με 51-34, επέστρεψαν στην διεκδίκηση της νίκης με τρομερά πράγματα του αρχηγού τους, όμως έχασαν και πάνε την Παρασκευή για το break, που θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν στο ΣΕΦ για την πρόκριση στο Final Four.

Το ματς

Μπαίνοντας φουριόζα από τη νίκη στο ΣΕΦ η Εφές πήρε γρήγορα προβάδισμα με 6-1 και 8-3 απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, που έδειχνε νευρικός και με δυσκολία στην επίθεση και στην κυκλοφορία της μπάλας. Χαρακτηριστικό των πρώτων λεπτών ήταν τα συνεχόμενα λάθη του Σπανούλη, τα οπία έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν μια μικρή διαφορά, που όμως εξανεμίστηκε.

Γιατί μπορεί ο αρχηγός του Ολυμπιακού να είχε στο ενεργητικό του κάποια εύκολα λάθη, αλλά είχε και ορισμένα καλάθια στον αιφνιδιασμό, που βοήθησαν τους Ερυθρόλευκους να ξεκολλήσουν και να φέρουν το ματς στα μέτρα τους. Το τρίποντο του Παπανικολάου διαμόρφωσε το 9-9, ενώ ο Πρίντεζης έβαλε μπροστά την ομάδα του (11-13) με δύο βολές, ενώ ήταν αυτός που πήγε την διαφορά στο +3 (14-17) με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειχναν ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι, ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο έπαθαν ζημιά από τα 7 επιθετικά της Εφές, καθώς και από την καλή απόδοση των Ερτέλ, Μπράουν και Γκρέιντζερ. Ο Γκριν έδωσε προβάδισμα έξι πόντων (17-23) για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό, αλλά κάπου εκεί ήρθε το μπλακ - άουτ.

Ο Ερτέλ άρχισε να εκτελεί και να βγάζει φάσεις για τους συμπαίκτες του και μέσα σε λίγα λεπτά το 21-25 υπέρ του Ολυμπιακού μετατράπηκε σε 33-27 υπέρ της Εφές, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Σαν να μην εμφανίστηκε στο παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, αφού στις πρώτες 7 επιθέσεις του, υπέπεσε σε 4 λάθη, επιτρέποντας στην Εφές να κάνει ό,τι θέλει και να ανεβάσει την διαφορά σε τεράστια επίπεδα. Με τους Μπράουν, Ντάνστον, Ερτέλ και Οσμάν να βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι, η τουρκική ομάδα πήγε το σκορ στο 51-34!

Σε αυτό το διάστημα οι Ερυθρόλευκοι δεν έπαιζαν άμυνα, δεν είχαν ενέργεια και φυσικά ούτε το εύκολο καλάθι. Γενικά έμοιαζαν να μένουν από δυνάμεις, αν και προσπάθησαν να κάνουν την ύστατη προσπάθεια με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, όταν κατάφεραν να ρίξουν κάπως την διαφορά στους 11 (51-40) με τρίποντο του Μάντζαρη.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε και πάλι το μέταλλό του, καθώς στην τελευταία περίοδο και ιδιαίτερα στα τελευταία πέντε λεπτά έκανε συγκινητική προσπάθεια για να γυρίσει το ματς, έχοντας τον Σπανούλη να κάνει αδιανόητα πράγματα. Ο αρχηγός των Πειραιωτών είδε τους Παπαπέτρου και Πρίντεζη να σημαίνουν την αντεπίθεση, διαμορφώντας το 53-49 και από εκεί ανέλαβε εκείνος, προσφέροντας σόου!

Με τρία τρίποντα στις τελευταίες τέσσερις επιθέσεις ο "Kill Bill" πήγε την διαφορά στον πόντο (61-60) με 18 δεύτερα να απομένουν. Ο Ερτέλ ευστόχησε σε δύο βολές κάνοντας το 63-60 και ο Σπανούλης πήρε προφανώς και την τελευταία επίθεση, όμως αυτή την φορά δεν ήταν τυχερός, αστοχώντας σε τρίποντο.

Μια βολή του Χάνεϊκατ διαμόρφωσε το τελικό 64-60 για την Εφές, η οποία πήρε προβάδισμα με 2-1 στη σειρά, υποχρεώνοντας πλέον τον Ολυμπιακό να κάνει το break στο ματς της Παρασκευής, αν θέλει να γυρίσει στο ΣΕΦ για 5ο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-27, 51-37, 64-60

Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας, Χάνεϊκατ 6, Μπαλμπάι, Μπράουν 12, Οσμάν 4, Γκρέιντζερ 11 (1), Ερτέλ 13 (1), Πολ, Ντάνστον 16, Κιρκ 2.


Oλυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (1), Μπιρτς 6, Γιανγκ 3, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 15 (3), Ουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 8. 

Πηγή: sportdog.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top