ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com


Ενωτικός επιχείρησε να εμφανιστεί στις πρώτες του δηλώσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έσπευσε να ευχαριστήσει όλους όσους ψήφισαν στο σημερινό δημοψήφισμα παρά τις εθνικιστικές «κορώνες» των τελευταίων μηνών. 

«Τα αποτελέσματα του σημερινού δημοψηφίσματος εύχομαι να μας βγουν σε καλό» δήλωσε ο «σουλτάνος» από την Κωνσταντινούπολη, και συμπλήρωσε: «Ο τουρκικός λαός έδειξε ωριμότητα κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος». 
Την ίδια ώρα, ο Τούρκος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο λαός της χώρας «μίλησε» και έδειξε την ελεύθερη βούλησή του.  Έκανε δε, λόγο για μια «ιστορική απόφαση»
Σύμφωνα με τον ίδιο τα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο αριθμός των ψήφων υπέρ του «ναι» ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια, ήτοι 1,3 εκατομμύρια περισσότεροι ψήφοι έναντι του «όχι».
Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι ψηφοφόροι του εξωτερικού συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του «ναι» στο δημοψήφισμα. Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι όλα τα άρθρα της συνταγματικής αναθεώρησης θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, ορισμένα θα τεθούν σε ισχύ το Νοέμβριο του 2019.
Όλοι πρέπει να σεβαστούν την απόφαση του έθνους μας, ειδικά οι σύμμαχοί μας, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος.
Πηγή 
loading...
 
Top