ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ο Τσίπρας ρίχνει τον πασχαλινό «μπότη» στην Κέρκυρα
Με το παραδοσιακό έθιμο των «μπότηδων» αλλά και με αναφορές στον Όμηρο συμμετείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις εκδηλώσεις του Μεγάλου Σαββάτου στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται με την οικογένειά του για το Πάσχα.


«Είμαι στο νησί των Φαιάκων και ο Όμηρος μας έχει δώσει το δίδαγμα ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό. Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα» τόνισε ο πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ευχήθηκε καλή ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε. Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της πρώτης Ανάστασης. είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε το έθιμο των μπότηδων από το παλιό δημαρχείο της Κέρκυρας ενώ συμμετείχε και ο ίδιος ρίχνοντας ένα μεγάλο πήλινο κανάτι και λέγοντας «κάτσε μην περνάει ο Σόιμπλε από κάτω».




voria.gr
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top