ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
O σοφός λαός λέει «Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό» και αυτό αποτυπώνεται και στην έξοδο τις μέρες που διανύουμε που είναι από τις μεγαλύτερες κάθε χρονιάς...

Φυσικά το ζητούμενο είναι, όπως άλλωστε σε κάθε μας μετακίνηση, η ασφάλεια, η όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία και βέβαια, εναρμονισμένα απόλυτα με τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η οικονομία. Προκειμένου να να πετύχουμε όλα τα παραπάνω και οι πασχαλινές διακοπές να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετες, χαρούμενες και χωρίς απρόοπτα, τουλάχιστον σε ότι αφορά το ταξίδι και το αυτοκίνητό μας, αρκεί να προσέξουμε κάποια σημεία. Αρχής γενομένης από τον έλεγχο των ελαστικών.

Έτσι λοιπόν και αν τυχόν εντοπίσετε φθορές ή εξογκώματα καλό θα είναι να τα ελέγξετε σε ένα βουλκανιζατέρ και ενδεχόμενα να αντικαταστήσετε το λάστιχο που παρουσιάζει το θέμα. Έστω και προληπτικά.

Αν τα λάστιχα δείχνουν σε καλή κατάσταση συνεχίζουμε με τον έλεγχο της πίεσής τους και μιας και κατά πάσα πιθανότητα θα ταξιδεψουμε φορτωμένοι επιλέγουμε αυτήν που αντιστοιχεί στο μέγεθος των ελαστικών μας για φορτίο. Για λόγους κάποιας επιπλέον οικονομίας μπορείτε να την αυξήσετε χωρίς κανένα πρόβλημα ή απώλεια κατά 2 με 3 μονάδες. Το τελευταίο μπορείτε να το κάνετε και γενικά, προκειμένου να περιορίσετε έστω και λίγο την κατανάλωση του αυτοκινήτου σας.
Για τη συνέχεια ελέγχουμε το πλυστικό υγρό για το παρμπρίζ, ενώ αν έχετε διαπιστώσει πως τα μάκτρα των καθαριστήρων δεν λειτουργούν ικανοποιητικά καλό θα είναι να τα αντικαταστήσετε. Το κόστος είναι μικρό, ενώ η επιπλέον ασφάλεια που προσφέρει η καλή ορατότητα μεγάλη. Μια έξυπνη κίνηση είναι και να φουλάρετε το ρεζερβουάρ σας πριν ξεκινήσετε. Τόσο για να μην καθυστερήσετε στο δρόμο βάζοντας καύσιμο όσο και γιατί τα πρατήρια στα ΣΕΑ (Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών) των εθνικών οδών είναι κατά κανόνα πανάκριβα και εξυπηρετούν αποκλειστικά διερχόμενους...

Ακριβές είναι και οι τιμές τους για καφέδες τυρόπιτες κ.λπ., οπότε έχοντας αυτό υπόψη μπορείτε να κάνετε τον προγραμματισμό και τις προμήθειες που χρειάζεστε για το ταξίδι.
Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι το φόρτωμα των αποσκευών, οι οποίες συνήθως είναι πολύ περισσότερες από αυτές που δικαιολογούν οι ημέρες της απουσίας μας. Εδώ ο γενικός κανόνας θέλει, για λόγους οδικής συμπεριφορά του αυτοκινήτου μας και βέβαια ασφάλειας, οι πιο βαριές να τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο χαμηλά, ώστε να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο το κέντρο βάρους.

Φυσικά οι πιο βαριές αποσκευές δεν θα πρέπει να μπαίνουν στη σχάρα, την οποία καλό είναι να τη χρησιμοποποιείται μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο, μιας και την κατανάλωση αυξάνει αισθητά και το επίπεδο θορύβου σημαντικά. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις βάσεις για τα ποδήλατα, ενώ όσες «κρεμιούνται» στο πίσω μέρος είναι και αυτές που επηρεάζουν πιο αρνητικά την αεροδυναμική του αυτοκινήτου και όλα όσα τη συνοδεύουν (κατανάλωση, θόρυβος). Επίσης σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παρεμποδίζεται η ορατότητα του οδηγού, είτε από αποσκευές είτε από σχάρες κ.λπ.
Πέρα από προμήθειες -νερό, κάτι για φαγητό, ειδικά αν έχετε και μικρά παιδιά- έχετε εύκαιρα, πριν ξεκινήσετε, ψιλά ή e-pass για τα διόδια, γυαλιά ηλίου και το Bluetooth για το κινητό σας. Αν το αυτοκίνητο σας έχει σύστημα διασύνδεσης με το smartphone σας ακόμα καλύτερα, απλά κάντε τις απαραίτητες ρυθμίσεις σταθμευμένοι και όχι στο δρόμο. Επίσης αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πλοήγησης του κινητού σας προμηθευτείτε, για λόγους ασφάλειας αλλά και πρακτικότητας, μια κατάλληλη βάση.

Τα παιδιά πρέπει να μετακινούνται με τη χρήση των κατάλληλων για την ηλικία τους ειδικών καθισμάτων. Καλό είναι να απασχολούνται με κάτι, προκειμένου να μη βαριούνται και να μην γκρινιάζουν.
Πηγή: Opel 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top