ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Φουλ της πρόκλησης παίζει για μια ακόμα φορά η Τουρκική πλευρά, αυτή τη φορά δια στόματος του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος, συνεχίζοντας τα σχόλια για την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στο Αγαθονήσι το Πάσχα, υπογραμμίζει ότι το εν λόγω νησί είναι τουρκικό, ενώ χαρακτηρίζει τον Έλληνα υπουργό ''ασόβαρο πολιτικό''.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, ο Τσελίκ επισημαίνει ότι ''το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκικό έδαφος. Δεν είναι σοβαρή κίνηση πολιτικού αυτό που έκανε ο Καμμένος το Πάσχα''.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τσελίκ αναφέρεται και στο ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τονίζοντας ότι ''στις 15 Ιουλίου έγινε μια απόπειρα εισβολής. Αυτή η απόδραση των συγκεκριμένων ατόμων ήταν ένα πλήγμα για τη χώρα μας. Αυτοί οι δολοφόνοι θα πρέπει να επιστρέψουν αμέσως στην Τουρκία''. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάνος Καμμένος μπαίνει στο στόχαστρο των Τούρκων πολιτικών για την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι ανήμερα του Πάσχα. 

Πριν από δύο ημέρες, ο υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ ζήτησε τα... ρέστα από τον υπουργό Άμυνας για την επίσκεψή του, δηλώνοντας προκλητικά ότι η ''Τουρκία δεν θα πάρει μέρος στο σόου που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο, αλλά και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων''. 

Σε σχετικό δημοσίευμά της η Hyrriyet χαρακτήριζε ως αμφισβητούμενη την κυριαρχία στο Αγαθονήσι, ονομάζοντας το νησί Εζέκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα στην τελετή για την Ημέρα της Εθνικής Κυριαρχίας της Τουρκίας που έγινε στο κοινοβούλιο, ο Τούρκος υπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Πάνο Καμμένο, υποστηρίζοντας ότι «Ο Ελληνας υπουργός Άμυνας εκδηλώνεται. Κάνει παιχνίδι για το εσωτερικό του ακροατήριο» και συνέχισε: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε χωρίς να γινόμαστε μέρος της ελληνικής παράστασης, αλλά με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην διακινδυνεύουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Ο Ισίκ κατέληξε λέγοντας ότι ο Έλληνας ομόλογός του γνώριζε ότι η Τουρκία  «δεν θα δεχόταν κανένα τετελεσμένο γεγονός».

Πηγή: newpost.gr
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top