ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
post-feature-image
Με γκολ του Ρομαό (82’) οι Πειραιώτες νίκησαν
1-0 στο ΟΑΚΑ, όμως η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση με το 1-2 του πρώτου ματς. Δοκάρι στο 90’ ο Καρντόσο, κόκκινη στον Ανέστη στο 96'!

Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.Ύστερα από ένα ματς γκραν γκινιόλ, η Ένωση ηττήθηκε, αλλά το σκορ του πρώτου αγώναμε τον Ολυμπιακό της έδωσε την πρόκριση.

Με σχήμα Φαλήρου η ΑΕΚ

Όπως αναμενόταν, στον επαναληπτικό των ημιτελικών του Κυπέλλου, ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε τους ένδεκα ποδοσφαιριστές που πήραν τη νίκη στο πρώτο ματς του Καραϊσκάκη. Ο Ανέστης υπερασπίστηκε την εστία της ΑΕΚ, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Σιμόες και Γιόχανσον ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων στο κέντρο, στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν ο Ροντρίγκες αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά, επιτελικός έπαιξε ο Μάνταλος και μοναδικός προωθημένος ο Αραούχο.

Έκπληξη με Μποτία και δύο δεκάρια από Λεμονή

Όσον αφορά το σχήμα του Ολυμπιακού, ο προπονητής του έκανε την έκπληξη αφήνοντας στον πάγκο τον Αλμπέρτο Μποτία. Έτσι δίπλα στον Ντα Κόστα έπαιξε ο νεαρός Ρέτσος, τον οποίο στο πρώτο ματς είδαμε ως αριστερό μπακ, όπου επέστρεψε ο Ντε λα Μπέγια και το απένατι άκρο κάλυψε ο Φιγκέιρας. Κάτω από τα γκολπόστ ξεκίνησε ο Καπίνο, στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν Ρομαό, Καμπιάσο, Μάρτνινς. Στην επίθεση είχαμε άλλη μία έκπληξη από τον Τάκη Λεμονή. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ανσαριφάρντ έπαιξαν δύο δεκάρια, ο Φορτούνης με τον Μάριν.

Ένταση χωρίς γκολ

Όπως ήταν φυσικό, στο πρώτο μέρος κυρίαρχα στοιχεία της αναμέτρησης ήταν η δύναμη, το πάθος και τα σκληρά μαρκαρίσματα, τα οποία, σε ορισμένες στιγμές, δημιούργησαν νεύρα στους ποδοσφαιριστές και δεν βοήθησαν στο να δούμε καλό παιχνίδι. Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, με διάθεση να παίξουν γρήγορα στην κόντρα.

Η Ένωση προσπάθησε να κλείσει στα 3/4 του γηπέδου τον Ολυμπιακό, έβγαινε με 2 μπαλιές μπροστά, προσπάθησε να εκβιάσει το λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων (στο 9' με Αραούχο και στο 12' με Αραούχο), ενώ πολλές επιθέσεις της κόβονταν με σκληρά φάουλ των «ερυθρόλευκων» στο κέντρο, κάτι που είχε εφαρμόσει με επιτυχία και ο Χιμένεθ στο Καραϊσκάκη. O Mάνταλος είχε εγκλωβιστεί, ενώ ο μόνος που έδειχνε, ότι μπορούσε να κάνει τη ζημιά ήταν ο Αραούχο.

Απίθανος ο Καπίνο

Ο Ολυμπιακός που προσπαθούσε να πάρει μέτρα στο χορτάρι, ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με το εκτός περιοχής σουτ του Φορτούνη στο 3', το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Ανέστης. Η απάντηση της Ένωσης ήρθε ένα λεπτό αργότερα με τη σέντρα-σουτ του Ντίντακ που έβγαλε σε κόρνερ ο Καπίνο, ο Μπαλτάς όμως έδειξε άουτ, αφού η μπάλα στην προσπάθεια του Ισπανού είχε περάσει την τελική γραμμή.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά από το 15' και μετά, όταν και κυριάρχησαν τα πολλά λάθη στον άξονα. Ο ρυθμός ανέβηκε μετά τη φάση του 26', όταν ο Αραούχο νίκησε τον Ρέτσο στη μονομαχία, αλλά ο Φιγκέιρας τον τζάρτζαρε και δεν τον άφησε να εκτελέσει τον Καπίνο, ο οποίος έκανε μεγάλη απόκρουση στο 28', στο εντός περιοχής μονοκόμματο σουτ του Λάζαρου.

Το έβγαλε ο Ανέστης

Στο 33' ο Ολυμπιακός βρέθηκε μιαν ανάσα από το 0-1. Ο Μάριν, άφου άδειασε Γκάλο, Σιμόες, βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής, αλλά η προσπάθειά του πέρασε δίπλα από δεξί δοκάρι του Ανέστη, ο οποίος δεν θα μπορούσε να αποτρέψει την πορεία της, αν πήγαινε προς τα δίχτυα. Στο 45' όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε μεγάλη απόκρουση σε μονοκόμματο, γυριστό σουτ του Καμπιάσο. Γενικά στο πρώτο μέρος, πρωταγωνιστές αναδείχτηκαν περισσότερο οι δύο τερματοφύλακες, Ανέστης και Καπίνο, οι οποίοι έκαναν σημαντικές επεμβάσεις και κράτησαν το 0-0.

Όσον αφορά τα σφυρίγματα, η διαιτησία του Σιδηρόπουλου στο πρώτο μέρος κρίνεται ως μέτρια. Στο 4' ο Ρομαό έκοψε αντικανονικά τον Αραούχο σε αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Σιδηρόπουλος σωστά άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και κιτρινίσε στη συνέχεια τον Τονγκολέζο. Στο 8' ο πρώτος βοηθός Ευθυμιάδης σωστά έδωσε οφσάιντ στον Φορτούνη. Στο 22' όμως ο διαιτητής χάρισε απευθείας κόκκινη στον Βράνιες που πάτησε τον Μάριν σε διεκδικήση της μπάλας. Στο 32' ο Θεσσαλονικιός ρέφερι του Συνδέσμου Δωδεκανήσων δεν έδωσε δεύτερη κίτρινη στον Ρομαό για χτύπημα στον Πατίτο από πίσω. Στο 40' δεν υπάρχει πέναλτι που ζητά η ΑΕΚ, αφού ο Πατίτο έπεσε πάνω στον Καπίνο. Στο 44' δίκαια δόθηκε κίτρινη στον Μάριν που έκανε τάκλιν στον Ανέστη, ενώ στο 45' έπρεπε να δοθεί κίτρινη στον Ανσαριφάρντ για θέατρο, καθώς προσπάθησε να εκβιάσει το πέναλτι.

Κάκιστο και το δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό, για να τον ανοίξει πίσω. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως παρέμεναν κλειστοί και έβγαιναν προσεκτικά μπροστά. Η ανάπτυξη των φιλοξενούμενων όμως ήταν προβληματική, γι'αυτό και είχαν θέματα δημιουργίας, όπως και η Ένωση, η οποία έδειχνε να αρκείται στη διατήρηση του σκορ.

Στο 58' ο Λεμονής έβαλε στο ματς τον Καρντόζο αντί του Ανσαριφάρντ που ήταν πολύ κακός, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το ύψος του Παραγουανού στις στατικές φάσεις. Στο 60' πέρασε στη θέση του Καμπιάσο τον Ανδρούτσο, για να φρεσκάρει με τρεξίματα το κεντρο του. Η απάντηση του Χιμένεθ στις κινήσεις του Έλληνα τεχνικού των «ερυθρόλευκων» ήταν η είσοδος του Γαλανόπουλου, ο οποίος μπήκε αντί του Πατίτο, για την ενίσχυση του «κιτρινόμαυρου» κέντρου.

Για αρκετά λεπτά το ματς παιζόταν χωρίς να έχει συμβεί κάποια καλή φάση. Αμφότερες οι ομάδες έδειχναν, ότι ο μοναδικός τρόπος που μπορούσαν να απειλήσουν ήταν μέσω στημένων φάσεων, κάτι που έγινε στο 70'. Ο Μάνταλος εκτέλεσε απευθείας, ο Καπίνο όμως εκτινάχθηκε και απέκρουσε σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά, ο Ντίντακ εισήλθε στην περιοχή του Ολυμπιακού από αριστερά, έβγαλε παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Λάζαρος δεν ήλεγξε σωστά τη μπάλα με αποτέλεσμα, ο Ντε λα Μπέγια να βάλει το σώμα του, για να βγει άουτ και έτσι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Στο 79' ήρθε η σειρά του Ανέστη, για να επέμβει, προ του Καρντόζο, ο οποίος δεν κατάφερε να την «τσιμπήσει» στο τετ α τετ και να ανοιξει το σκορ.

Γκάφα Μάνταλου και ψυχρολουσία

Αυτό όμως έγινε στο 82', όταν οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν ξανά τη συγκέντρωσή τους. Ο Μάνταλος έκανε λάθος μεταβίβαση, ο Καρντόσο έγινε αποδέκτης, μοίρασε με τη μία στον Ρομαό, ο οποίος νίκησε τον Ανέστη! Το 0-1 δεν έδινε σκορ πρόκρισης στον Ολυμπιακό, ο οποίος, όπως ήταν φυσικό, προσπάθησε να βγει μπροστά στα λεπτά που απέμεναν, τα οποία ήταν δραματικά για τους γηπεδούχους.

Θρίλερ στο τέλος! Δοκάρι ο Καρντόζο – τί χάνεις ρε Αλμέιδα

Οι τελευταίοι, δε, έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Δεν μπορούσαν να βγάλουν τη μπάλα στην επίθεση και έδιναν πατήματα στους Πειραιώτες, για το 0-2. Όπως καταλαβαίνετε, τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν σε θρίλερ για τους Ενωσίτες που φώναζαν στις εξέδρες στους παίκτες τους, να παίξουν μπάλα. Στο 90' oι «ερυθρόλευκοι» είχαν δοκάρι ύστερα από κεφαλιά του Καρντόζο, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Αλμέιδα απέτυχε να πλασάρει εύστοχα τον Καπίνο, ενώ βγήκε μόνος του με τον Έλληνα, διεθνή, τερματοφύλακα.

Κόκκινη ο Ανέστης, με Αλμέιδα τερματοφύλακα

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε και το τραγικό! Ο Ανέστης έκανε καθυστερήσεις, ο Σιδηρόπουλος του έβγαλε δεύτερη κίτρινη, τον απέβαλλε και αφού η ΑΕΚ δεν είχε τρίτη αλλαγή, έπαιξε ο Αλμέιδα τερματοφύλακας. Κόκκινη όμως πήρε και ο Ντα Κόστα που έσκασε μπουνιά, εκτός φάσης στον Σιμόες.

Ο χρόνος των καθυστερήσεων ροκανίστηκε, το 0-1 παρέμεινε και έτσι η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό και περιμένει, αύριο, να μάθει τον αντίπαλό της, μετά τη ρεβάνς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (90' Βάργκας), Ροντρίγκες (62' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (77' Αλμέιδα), Αραούχο

Ολυμπιακός (Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς, Καμπιάσο (19' Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μάριν (82' Ελιονούσι), Ανσαριφάρντ (58' Καρντόζο)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Μπαλτάς

4ος: Ευαγγέλου

1ος επιπρόσθετος: Κομίνης


2ος επιπρόσθετος: Αρετόπουλος

Πηγή: sportdog.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top