ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
post-feature-image
Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με τον...
τελειωμένο Καμπιάσο που έπαιξε μετά από δυο μήνες, ωστόσο ένα παιδικό λάθος του Ιταλού γκολκίπερ "χάρισε" την ισοφάριση στη Μπεσίκτας (1-1). Δύσκολο το έργο των Πειραιωτών στη ρεβάνς της Τουρκίας.

Με δυο πρόσωπα εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στη Μπεσίκτας με αποτέλεσμα να μείνει στην ισοπαλία με 1-1, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλοί στο πρώτο μέρος, ωστόσο εκτέθηκαν στο δεύτερο, δέχθηκαν γκολ από λάθος του Λεάλι και θα μπορούσαν ακόμα και να έχουν χάσει. Οι Τούρκοι έχουν προβάδισμα με το εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση στην Πόλη για να πάρει την πρόκριση στους 8 του Europa League.

τσι παρατάχθηκε

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Βασίλης Βούζας δεν άλλαξε το συνηθισμένο 4-2-3-1 του Πάουλο Μπέντο. Τερματοφύλακας ήταν ο Λεάλι, στόπερ οι Ρέτσος-Μποτία, δεξί μπακ ο Φιγκέιρας και αριστερό ο Σισοκό. Στον άξονα ο Καμπιάσο επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από καιρό έχοντας παρτενέρ τον Ρομαό, ενώ μπροστά τους κινήθηκε ο Φορτούνης. Δεξιά στην επίθεση ήταν ο Ελιουνούσι, αριστερά ο Μανθάτης (αντί του τραυματία Σεμπά) και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ.

Το ματς

Άψογος αμυντικά, «χτύπησε» με Καμπιάσο!

Από την αρχή του αγώνα ήταν εμφανές πως καμία από τα δυο ομάδες δεν ήταν διατεθειμένη να πάρει ιδιαίτερα ρίσκα. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο ορμητικά στο παιχνίδι έχοντας τον «αέρα» του γηπεδούχου, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία και μαζεύτηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο. Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακοί στο επιθετικό κομμάτι, αλλά πήραν άριστα στα μετόπισθεν κόβοντας με υποδειγματικό τρόπο τον ρυθμό των αντιπάλων τους και περιορίζοντας όλα τα επιθετικά ατού τους. Δεν είναι τυχαίο ότι μια ομάδα με πολύ ποιοτικές μονάδες όπως οι Κουαρέσμα, Ταλίσκα, Αμπουμπακάρ και Μπάμπελ δημιούργησε μόνο μια… υποψία ευκαιρίας σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταλίσκα να περνά λίγο άουτ στο 41’.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός ήταν πιο δραστήριος στα αντίπαλα καρέ Στο 19’ ο Ελιουνούσι βρέθηκε σε πολύ καλή θέση στα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά σούταρε αδύναμα στα χέρια του Φάμπρι Στο 36’ το «Γ. Καραϊσκάκης» πήρε… φωτιά, καθώς ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ με μια τρομερή συνεργασία του Ανσαριφάρντ με τον Καμπιάσο. Ο Αργεντινός κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας ως κρυφός επιθετικός, ο Ιρανός έκανε συστημένη σέντρα με το αριστερό και ο Καμπιάσο την έστειλε στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά!

«Δώρο» Λεάλι και αλλαγή σκηνικού

Η Μπεσίκτας φάνηκε αφυπνισμένη στο δεύτερο μέρος και έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 49, με τον Λεάλι να αποκρούει δύσκολα την κεφαλιά του Ταλίσκα. Η «απάντηση» του Ολυμπιακού ήρθε στο 52’ με τον Μποτία να αστοχεί σε κοντινή κεφαλιά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λεάλι έκανε ένα παιδικό λάθος που οδήγησε στην ισοφάριση της Μπεσίκτας. Ο Μποτία γύρισε την μπάλα στον Ιταλό και αυτός στην πρόσπαθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα πάνω στον Αμπουμπακάρ. Ο Καμερουνέζος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, αφού ελίχθηκε ωραία και ισοφάρισε με δεξί πλασέ από τα όρια της μεγάλης περιοχής!

Μετά το γκολ η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Φανερά επηρεασμένος από την ισοφάριση, ο Ολυμπιακός άρχισε να μην πατά καλά στο γήπεδο. Οι Τούρκοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισαν να γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι. Η Μπεσίκτας έχασε μια απίστευτη διπλή ευκαιρία στο 58’. Ο Οζιοκούπ έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Κουαρέσμα, αυτός πήγε να περάσει τον Λεάλι, αλλά ο Ιταλός αντέδρασε σωστα μην επιτρέποντας του να τον ντριμπλάρει. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Μπάμπελ, αυτός έκανε διαδοχικές προσποιήσεις και πλάσαρε προς το τέρμα, με τον Ρέτσο να διώχνει σωτήρια πάνω στη γραμμή!


OΛεάλι χρειάστηκε να επέμβει αποφασιστικά σε κεφαλιά του Τόσιτς στο 69’, ενώ στο 87’ ήταν η σειρά του Ντα Κόστα να σώσει τον Ολυμπιακό με σωτήριο τάκλιν στο πλασέ του Τοσούν που βρέθηκε απέναντι από τον Λεάλι. Οι Πειραιώτες δεν είχαν δυνάμεις να απειλήσουν στο φινάλε, αλλά τουλάχιστον κράτησαν το 1-1 και θα κυνηγήσουν την πρόκριση έχοντας μειονέκτημα στον επαναληπτικό της Τουρκίας.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top