ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Ο Alex Hogrefe αρέσκεται να οπτικοποιεί φανταστικές αρχιτεκτονικές συλλήψεις. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα αρχιτεκτονήματα που παρουσιάζει, απλώς δεν υπάρχουν. Και μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθούν.

Το τελευταίο του δημιούργημα είναι ένα ησυχαστήριο που έχει φωλιάσει στην άκρη ενός γκρεμού στην Ισλανδία, πάνω απ' τον ωκεανό. Λαξευμένο βαθιά στον βράχο.
Ο Αμερικανός σχεδιαστής είναι συνιδρυτής του στούντιο αρχιτεκτονικής οπτικοποίησης Desigh Distill (Βοστώνη). Όργωσε το Διαδίκτυο για να βρει 50 φωτογραφίες ισλανδικού τοπίου ώστε να μπορέσει να πλάσει την τελική, σαρωτική θέα του ησυχαστήριού του.
Χρησιμοποιεί Photoshop για να παρουσιάσει απίστευτα ζωντανά τα εσωτερικά των αρχιτεκτονημάτων του, αλλά και τις εξωτερικές όψεις τους. Χτίζει στρώσεις πάνω σε στρώσεις λεπτομερειών. Για τα εσωτερικά του ισλανδικού ησυχαστήριού του επέλεξε ασπρόμαυρη φωτογραφία ώστε να υπογραμμίσει το παιχνίδι του φωτός με τη σκιά. Σε αντίθεση με το λίγο σκυθρωπό εξωτερικό οπτικό περιβάλλον, τα εικονικά εσωτερικά του ησυχαστήριου κολυμπούν στο φως που εισέρχεται από τις πελώριες βιτρίνες των παραθύρων.
Σε μας, το μόνο που μένει είναι να «προσευχόμαστε» να συγκινηθεί κάποιο αρχιτεκτονικό γραφείο (και επενδυτές) για να υλοποιήσουν το εικονικό καταφύγιο που οραματίστηκε ο Alex Hogrefe.

Δείτε τις φωτογραφίες:
Πηγή: Visualizingarchitecture.com
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top