ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
post-feature-image
Το συγκεκριμένο οπιοειδές συνθετικό ναρκωτικό είναι επτά φορές πιο ισχυρό από την μορφίνη και ευθύνεται για τον θάνατο 50 ατόμων στις ΗΠΑ.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για το συνθετικό ναρκωτικό "Pink", το οποίο είναι επτά φορές πιο ισχυρό από την μορφίνη και έχει συνδεθεί με 50 θανάτους στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχος της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της χώρας (DEA), με δηλώσεις του στο KPNX, προειδοποίησε ότι οποιασδήποτε μπορεί να πάρει υπερβολική δόση απλά και μόνο αγγίζοντάς το.
"Αν το αγγίξεις, διαλυθεί και εισέλθει στο δέρμα του και στο κυκλοφορικό σύστημα, μπορεί να σου προκαλέσει παρενέργειες υπερβολικής δόσης", τόνισε χαρακτηριστικά ο Νταγκ Κόλεμαν.
Το οπιοειδές ναρκωτικό, που είναι επίσης γνωστό ως U-47700, είναι, παρά το όνομά του, λευκό στο χρώμα και μοιάζει με την ηρωίνη. Οι παρενέργειες που έχουν καταγραφεί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πρωκτική αιμορραγία, σοβαρή βλάβη στο νευρικό σύστημα και θάνατο.
Αρχικά, το 1978, φτιάχτηκε από την φαρμακευτική εταιρία UpJohn ως συνθετικό φάρμακο, εναλλακτική λύση για την μορφίνη. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, βγήκε πάλι στην επιφάνεια και μάλιστα με μεγάλη ζήτηση, αφού μπορεί εύκολα να παραγγελθεί από το διαδίκτυο.
Μέχρι στιγμής περίπου 50 θάνατοι έχουν συνδεθεί με το συγκεκριμένο ναρκωτικό στις ΗΠΑ, με τον Κόλεμαν να υποστηρίζει ότι τα θύματα προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα. "Είναι από όλες τις κοινωνικές τάξεις και όλες τις ηλικίες", όπως επεσήμανε.

Πηγή: Russia Today, φωτό: AP Images / Rahmat Gul
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top