ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το να βλέπουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας να χάσουμε βάρος, είναι το κλειδί για να φτάσουμε στον στόχο μας.

Σας προτείνουμε 9 συνήθειες που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας. Θα σας βοηθήσουν να ξυπνάτε πιο λεπτοί και να εστιάζετε καλύτερα στον στόχο σας.

#1 Μειώστε το γιαούρτι

Αν και το γιαούρτι είναι γνωστό πως αποτελεί μέρος μιας υγιεινής διατροφής, τα πολλά γιαούρτια περιέχουν υψηλά επίπεδα προστιθέμενων σακχάρων. Επιπλέον, περιέχουν λακτόζη, ένα φυσικό σάκχαρο που είναι συχνά δύσκολο να χωνέψουν οι άνθρωποι. Ο συνδυασμός και των δύο σακχάρων, μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και στομαχικά αέρια.

Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε πως το γιαούρτι είναι η καλύτερη επιλογή για το δείπνο, επιλέξτε ένα με 8 γραμμάρια ζάχαρη ή λιγότερο.

#2 Κάντε ασκήσεις για 8 λεπτά

Για να λειτουργήσει ολόκληρο το σώμα σας, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε μια άσκηση για 8 λεπτά, κάθε μέρα. Αν το κάνετε πριν πάτε για ύπνο, θα ξυπνήσετε πιο λεπτοί την επόμενη μέρα, και αν ασκήστε σε καθημερινή βάση, θα απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά επιπλέον κιλά.

Ωθώντας αλτήρες: Σταθείτε με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων, κρατώντας τους αλτήρες στους ώμους σας. Έπειτα, κάντε ένα βαθύ κάθισμα μέχρι τα γόνατα και οι γοφοί σας να λυγίσουν εντελώς ή οι μηροί σας να είναι παράλληλοι με το πάτωμα. Σηκωθείτε στις φτέρνες και ωθήστε τους αλτήρες ψηλά. Επαναλάβετε την άσκηση όσες φορές μπορείτε. Αν κουραστείτε, κάντε ένα διάλειμμα 20-30 δευτερολέπτων. Επαναλάβετε την άσκηση, μέχρι να συμπληρώσετε 8 λεπτά.

#3 Κρύο ντους πριν τον ύπνο

Ένα κρύο ντους πριν από τον ύπνο, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας και να τονώσετε το καφέ λίπος. Αυτός είναι ο λιπώδης ιστός που καταναλώνει ενέργεια για να αυξήσει την θερμοκρασία του σώματός σας. Έτσι, θα καταφέρετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Αν δεν είστε λάτρεις του κρύου ντους, τουλάχιστον προσπαθήστε να δοκιμάσετε το χλιαρό νερό και όχι το ζεστό.

#4 Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα γευστικό πρωινό

Το βουτυρικό οξύ βοηθά στη μείωση της φλεγμονής του σώματος και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η βρώμη, η μαύρη σοκολάτα, τα κόκκινα φρούτα, οι ξηροί καρποί, και λίγη κανέλα για το πρωινό, διεγείρουν την εντερική δραστηριότητα αυξάνοντας τα επίπεδα του οξέος αυτού. Έτσι, θα ξυπνήσετε λιγότερο φουσκωμένοι και πρησμένοι, ενώ θα αισθανθείτε πιο λεπτοί.

#5 Αφαιρέστε το κινέζικο φαγητό από το μενού σας

Παρά το γεγονός πως είναι νόστιμο, το κινέζικο φαγητό περιέχει συνήθως μεγάλες ποσότητες νατρίου και σας οδηγεί στο να νιώθετε άβολα φουσκώματα. Για παράδειγμα, μια μερίδα κινέζικης σούπας, περιέχει τη συνολική πρόσληψη νατρίου για μια ολόκληρη εβδομάδα. Το μεξικάνικο φαγητό είναι επίσης μεταξύ των τροφίμων με την υψηλότερη ποσότητα νατρίου.

#6 Καταναλώστε λιγότερες τσίχλες χωρίς ζάχαρη

Μελέτες δείχνουν ότι η σορβιτόλη (ένα αλκοολούχο σάκχαρο που χρησιμοποιείται σε τσίχλες χωρίς ζάχαρη), απαιτεί πολύ χρόνο για την πέψη της. Αυτό ευνοεί τη ζύμωση των βακτηρίων, που προκαλούν φούσκωμα και στομαχικά αέρια. Επιπλέον, κάθε φορά που μασάτε τσίχλα, στέλνετε ένα μήνυμα στον εγκέφαλό σας, που ξυπνά τις ορμόνες της πείνας.

#7 Ξεχάστε τις μπάρες ενέργειας

Υπάρχουν τέσσερις λόγοι για τους οποίους οι μπάρες ενέργειας δεν είναι καλή επιλογή:
-Περιέχουν λακτόζη ορού γάλακτος που προκαλεί πρήξιμο.
-Μεταξύ των συστατικών τους είναι η σόγια, η οποία συχνά προκαλεί στομαχικά αέρια.
-Είναι ένα επεξεργασμένο τρόφιμο και οι άνθρωποι που τις καταναλώνουν, κερδίζουν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν το κάνουν.

-Περιέχουν περισσότερες θερμίδες από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε.

#8 Αποφύγετε τα αποξηραμένα προϊόντα

Τα αποξηραμένα φρούτα, μπορούν να αποτελούν σημαντική πηγή θρεπτικών ουσιών και ινών αλλά έχουν ιδιαίτερα υψηλή ποσότητα φρουκτόζης. Αν έχετε προβλήματα με την απορρόφηση αυτών των σακχάρων, είναι πολύ πιθανό να σας προκαλέσουν φούσκωμα και στομαχικά αέρια. Τα φρέσκα φρούτα είναι η καλύτερη επιλογή για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα.

#9 Φτιάξτε τα δικά σας φυσικά σμούθι

Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ αποτελεσματικά για την απώλεια βάρους, τα εμπορικά σμούθι, συχνά περιέχουν χημικές ουσίες που εξουδετερώνουν τις θετικές επιδράσεις των φυσικών θρεπτικών συστατικών. Προσπαθήστε να φτιάξετε τα δικά σας ροφήματα με φυσικά συστατικά όπως: σπανάκι, σπόρους, γάλα αμυγδάλου, λάδι καρύδας, φρούτα, κ.λπ. Εδώ είναι μερικές ιδέες.
tilestwra
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top