ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
H Maria και ο άντρας της ήταν ένα χαρούμενο ζευγάρι. Ήταν ερωτευμένοι, είχαν αποκτήσει έναν γιο και τώρα περίμεναν και δεύτερο. Φαινόταν πως όλα πήγαιναν όπως τα ήθελαν, μέχρι που κάτι απρόσμενο άρχισε να συμβαίνει.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης, το σώμα της Maria άρχισε να αλλάζει αλλά όχι όπως περίμεναν. Άρχισε να χάνει βάρος πολύ γρήγορα και ένιωθε κάτι παράξενο στα μάτια της. Το περιέγραφε σαν να είχε άμμο στα μάτια που την έκανε να δακρύζει συνεχώς.

Μετά τη γέννα, το πρόβλημα συνεχίστηκε και ο πόνος έγινε πιο έντονος. Τότε ήξερε πως έπρεπε να πάει σε γιατρό. Διαγνώστηκε με την ασθένεια του Graves, μία μορφή υπερθυρεοειδισμού που συμβαίνει στο 2% των γυναικών. Υπήρχε όμως και άλλη μία αλλαγή που έγινε στο σώμα της και κανείς δεν είχε παρατηρήσει.

Μία μέρα, καθώς κοιτούσε παλιές φωτογραφίες, το είδε: η γυναίκα στις φωτογραφίες ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη που έβλεπε όταν κοιτούσε στον καθρέφτη. Η κύρια διαφορά ήταν τα μάτια της – είχαν γίνει πολύ μεγάλα και σχεδόν πεταγόντουσαν έξω από το πρόσωπό της. Η εικόνα παρακάτω δείχνει την διαφορά…

Η αλλαγή είχε γίνει πολύ αργά και η Maria άργησε να το παρατηρήσει. Αυτό το σύμπτωμα είναι αρκετά κοινό στον υπερθυρεοειδισμό και ονομάζεται εξόφθαλμο.

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, η κατάστασή της χειροτέρευε. Τελικά δεν μπορούσε να κλείσει τα βλέφαρά της και οι βλεφαρίδες της είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται εσωτερικά. Αυτό τις έκανε να ακουμπάνε στις κόρες της και να της προκαλούν φρικτό πόνο. Έπρεπε να βάζει συνεχώς κολλύριο για αντιμετωπίζει την δυσφορία.

Τα μάτια της είχαν γίνει πολύ ευαίσθητα στο φως, κάτι που έκανε την καθημερινότητά της πολύ δύσκολη. Η Maria ένιωθε αβοήθητη: δεν μπορούσε να φροντίσει τα παιδιά της, να κοιμηθεί και δεν της άρεσε αυτό που έβλεπε στον καθρέφτη.

Εκτός από αυτό, ο κόσμος την κορόιδευε για τα μεγάλα της μάτια και παρόλο που ο άντρας της προσπαθούσε να την πείσει πως ήταν ακόμα όμορφη, εκείνη ένιωθε πολύ άσχημα και χρειαζόταν απεγνωσμένα βοήθεια.

Η αυτοπεποίθησή της ήταν τόσο πεσμένη και ο πόνος τόσο έντονος που αποφάσισε να κάνει μία επέμβαση. Ο χειρούργος θα αφαιρούσε ένα κομμάτι από το κόκαλο στις υποδοχές των ματιών της και έτσι τα μάτια της θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο χώρο.

Η περίπτωσή της ήταν τόσο ξεχωριστή που την κάλεσαν να εμφανιστεί στην εκπομπή  «The Doctors,» όπου μίλησε για την ιστορία της και έδειξε μερικές φωτογραφίες από την θεραπεία που δέχτηκε:


Παρόλο που ήξερε πως τα μάτια της θα φαινόντουσαν καλύτερα, ποτέ δεν φανταζόταν τι θα έβλεπε όταν θα κοιτούσε τον εαυτό της στην οθόνη. Ήταν πανέμορφη! Είχε ανακτήσει πλήρως την παλιά της εμφάνιση και πλέον μπορούσε να κλείνει τα μάτια της χωρίς να πονάει.

Ήταν μία πολύ έντονη στιγμή για εκείνη και ένιωθε πολύ χαρούμενη που ήταν και πάλι ο εαυτός της. Ο γιατρός που της έκανε την επέμβαση ήταν εκεί και είχε μείνει και αυτός έκπληκτος με την μεταμόρφωσή της.


Είναι εκπληκτικό το πώς μπορεί η σύγχρονη ιατρική να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων. Οι ειδικοί αυτοί έκαναν πολύ καλή δουλειά και έδωσαν στην Maria μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Τώρα είναι όμορφη, νέα, γεμάτη αυτοπεποίθηση και ανυπομονεί να ζήσει τη ζωή μαζί με την οικογένειά της. 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top