Ένα υπέροχο cheesecake με λευκή σοκολάτα, ζαχαρούχο γάλα και μπισκοτένια βάση με ινδοκάρυδο. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο cheesecake που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με τη πρωτότυπη, υπέροχη γεύση και εμφάνισή της.
Μερίδες: 10-12
Χρόνος: 30 λ + αναμονή ψύξης
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
220 γρ. μπισκότα τύπου Πτι μπερ ή Μιράντα
25 γρ. ινδοκάρυδο [*]
150 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
Για τη γέμιση:
4 φύλλα ζελατίνης των 2 γρ.
200 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα ή Cadbury ψιλοκομμένη
500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
375 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
Για γαρνίρισμα:
γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι
Εκτέλεση συνταγής
Αλείφετε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση 22 εκ. και στρώνετε στη βάση του ένα χαρτί ψησίματος.
Για τη βάση: Βάζετε σε μπλέντερ ή στο μούλτι τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε σε σκόνη.
Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα να
ενσωματωθούν. Τα ρίχνετε σε μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και
ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και το στρώνετε ισομερώς πιέζοντάς το σε όλη τη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τη γέμιση: Σε κρύο νερό μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Βράζετε σε μέτρια φωτιά 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί πολύ καλά την αφαιρείτε από τη φωτιά.
Στύβετε καλά τα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνετε μέσα στη καυτή
κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν. Το αφήνετε
στην άκρη να κρυώνει.
Λιώνετε σε μπεν μαρί τη ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε σε 5 λ στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Βάζετε σε μπλέντερ ή στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το
ζαχαρούχο γάλα και τη κρέμα γάλακτος με τη ζελατίνη και την υπόλοιπη
κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα τελείως λείο μείγμα.
Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Αδειάζετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά και στέκεται.
Αδειάζετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά και στέκεται.
Το κόβετε σε κομμάτια το γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο και σερβίρετε.
[*] Αν το ινδοκάρυδο δεν είναι της αρεσκείας σας το παραλείπετε και βάζετε 250 γρ. μπισκότα αντί για τα 220 προτεινόμενα.
Πηγή: sintayes.gr
Πηγή: sintayes.gr
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.