ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Κι όμως, οι Ασπρόμαυροι κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με δύο παλιούς ...εχθρούς, για χάρη ενός μεγάλου ταλέντου που στην Τούμπα θεωρούν ότι «θα κάνει καριέρα σε μεγάλη ξένη ομάδα»!

Πέτυχε τον στόχο που έβαλε για τη φετινή χρονιά. Οι επόμενοι στόχοι του όμως, είναι πολύ πιο μεγαλύτεροι…

«Να παίξω στο Champions League με την Κ20 όπου θα αγωνίζομαι φέτος και να παίξω κάποιο ματς και με την πρώτη ομάδα». Αυτή ήταν η απάντηση του Μάριου Σιαμπάνη στη συνέντευξη που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, όταν ρωτήθηκε για το τι θα ήθελε να πετύχει τη φετινή σεζόν.

Στο 62΄ του αγώνα με τη Βέροια, ο 17χρονος τερματοφύλακας είδε το πρώτο του όνειρο να γίνεται πραγματικότητα.

Η περίπτωση του νεαρού τερματοφύλακα δεν είναι συνηθισμένη. Δεν πρόκειται απλά για έναν ακόμα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, που παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» στην επαγγελματική ομάδα, όπως έχει συμβεί με δεκάδες ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια. Όσοι έχουν δουλέψει μαζί του, δεν διστάζουν να τον χαρακτηρίζουν ως τον επόμενο βασικό τερματοφύλακα της ομάδας της Θεσσαλονίκης και της Εθνικής Ελλάδας, ικανό να κάνει μεγάλη καριέρα και σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού!

Αυτό είναι όμως το μεγάλο «στοίχημα» του ΠΑΟΚ. Να κρατήσει «προσγειωμένο» τον Σιαμπάνη και να τον κρατήσει μακριά από… κακοτοπιές, σαν και αυτή τον Απρίλιο του 2015 όπου λίγες ημέρες μετά την πρώτη του προπόνηση με την ανδρική ομάδα και την απόφαση του Γιώργου Γεωργιάδη να τον μονιμοποιήσει σε αυτή, παραχώρησε μία συνέντευξη που ενόχλησε πολύ και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά που πρόλαβαν να τη διαβάσουν, πριν «κατέβει» δύο ώρες μετά τη δημοσιοποίησή της.

Κι αυτό γιατί ο 15χρονος, τότε, Σιαμπάνης έδειξε να μην …πατάει στη γη, φτάνοντας στο σημείο να πει πως «στόχος μου είναι να παίξω μία χρονιά στον ΠΑΟΚ και μετά να φύγω στο εξωτερικό». Μετά από αυτή τη συνέντευξη, ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος έγινε κυριολεκτικά η …σκιά του με στόχο να δώσει στον Σιαμπάνη να καταλάβει πως μόνο μέσα από τη δουλειά θα εκμεταλλευτεί το μεγάλο ταλέντο του.

Σήμερα, ο Μάριος Σιαμπάνης θεωρεί τον Πουρλιοτόπουλο ως τον «δάσκαλό» του, ο οποίος ήταν αυτός που διέκρινε το ταλέντο του και τον έφερε στον ΠΑΟΚ από τις Ελπίδες Σταυρούπολης. Οι αλλαγές στον χαρακτήρα του Σιαμπάνη τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν πολλές και σημαντικές. «Νιώθω πιο ώριμος. Προσπαθώ να είμαι έτοιμος σε κάθε προπόνηση και να βοηθάω την ομάδα. Από εκεί και πέρα αυτό που απομένει είναι δουλειά για να καθιερωθώ», δήλωσε ο ίδιος φέτος το καλοκαίρι, έχοντας αφήσει πίσω του την …αλαζονεία και την έπαρση που τον χαρακτήριζε την εποχή που αγωνιζόταν στην Κ17 του ΠΑΟΚ και άρχισε να κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ πριν από λίγες ημέρες και ολοκληρώνεται το 2019, πέρασε από …σαράντα κύματα. Το προηγούμενο ολοκληρωνόταν αυτό το καλοκαίρι και από την 1η Ιανουαρίου ο Σιαμπάνης είχε το δικαίωμα να υπογράψει σε όποια ομάδα ήθελε, με το όνομά του να βρίσκεται στις ατζέντες πολλών ξένων μάνατζερ και στις λίστες πολλών ομάδων του εξωτερικού, μιας και το ταλέντο του …βγήκε από τα ελληνικά σύνορα λόγω των εμφανίσεών του στο Youth Champions League με την Κ20 του ΠΑΟΚ και στα παιχνίδια της Εθνικής Παίδων και της Εθνικής Νέων.

Οι διαπραγματεύσεις του ΠΑΟΚ με το γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί, των Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Ανδρέα Νινιάδη, ήταν «σκληρές». Τελικά ο Σιαμπάνης υπέγραψε νέο συμβόλαιο, με τη διάρκειά του να μην είναι αυτή που ήθελε ο ΠΑΟΚ αλλά έστω και έτσι θα παραμείνει στην Τούμπα για τα επόμενα δύο χρόνια στα οποία ο 17χρονος τερματοφύλακας θέλει να γίνει ο …Ντοναρούμα του ΠΑΟΚ. Δηλαδή να καθιερωθεί κάτω από την ασπρόμαυρη εστία όπως ο συνομήλικος του Ιταλός τερματοφύλακας, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα των «ροσονέρι» σε ηλικία 17 χρονών και 189 ημερών, ενώ ο Σιαμπάνης το πέτυχε σε ηλικία 17 χρονών και 144 ημερών!

Ο ίδιος πάντως έχει άλλο …πρότυπο. «Το πρότυπό μου είναι ο Νόιερ. Είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου. Προσπαθώ να μάθω πράγματα παρακολουθώντας παιχνίδια του. Στο κινητό μου έχω πολλά videos με τις επεμβάσεις του», είπε ο ίδιος το περσινό καλοκαίρι.
Πηγή: sportdog.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top