ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Η ΑΕΚ με γκολ του Αϊντάρεβιτς (34’) και εξαιρετικό κοουτσάρισμα του Μανόλο, πήρε το ντέρμπι με 1-0 στο «καυτό» ΟΑΚΑ. «Φωνάζει» ο Ολυμπιακός για διαιτησία και πέναλτι.

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός είχε το νου του στη ρεβάνς με την Οσμανλίσπορ για του Γιουρόπα Λιγκ και εμφάνισε κάκιστη εικόνα στο ΟΑΚΑ, σε μία αναμέτρηση την οποία ολοκλήρωσε με παίκτη λιγότερο, όπως στο περσινό παιχνίδι.

Με Βράνιες στα δεξιά η ΑΕΚ και 4-2-3-1

Ο γρίφος στη σύνθεση της ΑΕΚ, πριν το ντέρμπι, ήταν η θέση του δεξιού μπακ, λόγω του τραυματισμού του Γκάλο και της αποβολής του Μπακάκη στο Καυταντζόγλειο. Τη λύση του προβλήματος έδωσε ο Όγκνιεν Βράνιες ο οποίος τοποθετήθηκε από τον Μανόλο Χιμένεθ στο ένα άκρο της άμυνας, στο αντίθετο έπαιξε ο Ντίντακ και στο κέντρο είχαμε ελληνικό δίδυμο από τα παλιά, με τον Κολοβέτσιο να πλαισιώνει τον Λαμπρόπουλο. Στα χαφ, Σιμόες και Αϊντάρεβιτς ήταν οι κόφτες, στην κορυφή ο Αραούχο και η τριάδα από πίσω του αποτελούταν από τους Πατίτο, Μάνταλο και Μπακασέτα με την Ένωση να παρατάσσεται σε διάταξη 4-2-3-1.

Όλοι μέσα στον Ολυμπιακό

Από την άλλη πλευρά ο Μπέντο παρέταξε τον Ολυμπιακό με όλες τους τις δυνατές μονάδες και άφησε στον πάγκο Νικολάου, Ρέτσο και Μανθάτη που είχαν χρησιμοποιηθεί σε σειρά παιχνιδιών, διευκολύνοντας το ερυθρόλευκο ροτέισον. Ο Λεάλι υπερασπίστηκε την εστία, με την αμυντική τετράδα να αποτελούν από δεξιά προς τα αριστερά οι Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα και Ντελαμπέγια. Δίδυμο στον άξονα έπαιξαν ο Μάρτινς με τον Ρομαό, στις πτέρυγες εφορμούσαν ο Ελιονουσι με τον Σεμπά και ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιντέγιε, είχε ο Φορτούνης.

Δυνατές μονομαχίες στο ανοικτό γήπεδο

Τα κυρίαρχα συστατικά του πρώτου ημιχρόνου ήταν οι δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα, τα οποία οδήγησαν σε μικρές εντάσεις μεταξύ των παικτών, οι οποίες σβήστηκαν από τον διαιτητή Μάνταλο. Η ΑΕΚ μπήκε με φόρα από την ώθηση του κόσμου, ενώ το γεγονός, ότι ο Ολυμπιακός της έδωσε μέτρα, βοήθησε στο να γίνει ανοιχτό παιχνίδι, με ικανοποιητικό ρυθμό και τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Η Ένωση προσπάθησε να γίνει απειλητική από τα πλάγια και κυρίως από αριστερά, με τον Πατίτο, ο οποίος έδωσε δυνατές μονομαχίες με τον προσωπικό του αντίπαλο, τον Φιγκέιρας, με τον οποίο είχε προηγούμενα από το ματς στο Καραϊσκάκη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι έγινε από τον Αργεντινό στο 14' όταν έκανε ωραία προσποίηση, μέσα αριστερά, αλλά το σουτ του πήγε πάνω στον Λεάλι. Ο Ολυμπιακός απάντησε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Σεμπά έστρωσε στον Φιγκέιρας, αλλά το σουτ του Πορτογάλου δεν απείλησε ουσιαστικά τον Μπάρκα. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως δεν εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των γηπεδούχων μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής, τα οποία θα μπορούσαν να τους δώσουν ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα.

Οφσάιντ, σκότωμα και...γκολ

Η φάση του αγώνα έγινε στο 30' και σίγουρα θα είναι η πιο αμφισβητούμενη της αγωνιστικής. 30' Τεράστια φάση για την ΑΕΚ. Ο Αραούχο που ήταν ξεκάθαρα 2 μέτρα οφσάιντ και ξεχάστηκε από τον βοηθό Ακρίβο, βγήκε τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε πάνω απ' την εστία του Λεάλι. Η Ένωση πίεζε και στο 33' κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, έξω από την περιοχή, ύστερα από δολοφονικό χτύπημα του Μποτία στον Πατίτο. Από αυτή τη φάση προήλθε το 1-0. Ο Αϊντάρεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, με τη μπάλα να προσκρούει στο τείχος, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Ιταλού τερματοφύλακα, ο οποίος είχε κινηθεί σε αντίθετη πλευρά.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έπαιζαν καθόλου καλά και ήταν εμφανές. Επιθετικά δεν μπορούσα να δημιουργήσουν, αν και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν 4 λεπτά αργότερα και το παιχνίδι να ξεκινήσει από την αρχή στο δεύτερο μέρος. Ο Ντελαμπέγια όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το κακό διώξιμο του Βράνιες και να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια με σκορ 1-1.

Έχασε Πατίτο, φώναξαν για πέναλτι στον Ολυμπιακό!

Στο δεύτερο μέρος οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν εξίσου δυνατά, απείλησε με τον Μάνταλο στο 49', αλλά στάθηκαν άτυχοι στο 55' όταν χτύπησε ο Πατίτο και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Νωρίτερα, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε τράβηγμα φανέλας του Λαμπρόπουλου στον Μποτία. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει τρόπο να δημιουργήσει ρήγματα στην οπισθοφυλακή της Ένωσης, η οποία κράταγε μακριά από τα καρέ της Ιντέγιε και Φορτούνη. Έτσι ο μοναδικός τρόπος για να επειλήσουν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μέσω ν μακρινών σουτ, όπως αυτό του Μάρτινς, στο 60' , το οποίο εξουδετέρωσε με ωραία επέμβαση ο Μπάρκας.

Ανέβαινε η ΑΕΚ δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός

Παρά το γεγονός, ότι στερήθηκε έναν δημιουργικό παίχτη, η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό από το 60' και έβγαλε δύο σημαντικές ευκαιρίες, με τον Μάνταλο (62') και τον Αραούχο (65') να χορεύουν, Φιγκέιρας και Ντα Κόστα αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός που δεν τον πήγαινε καθόλου το ματς και ήταν τραγικός προσπάθησε να απαντήσεις στις ευκαιρίες στο 67', αλλά ο Σιμόες πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ελιονούσι, ύστερα από όμορφο γύρισμα του Σεμπά, το οποίο ήταν από τις μεταβιβάσεις που χαρακτηρίζονται στο ποδόσφαιρο ως... πάρε-βάλε.

Τα παράτησε ο Μπέντο, τον άφησε με 10 ο Μποτία

Όπως φάνηκε, ο Μπέντο δεν πήγε να χτυπήσει το παιχνίδι. Το είχε δείξει, πριν το ματς, ότι θα στερούταν επιλογών, αφού έκοψε Ανσαριφάρντ και έβαλε στην αποστολή του ντεφορμέ Καρντόζο. Αλλά και ο Χιμένεθ, έτσι όπως το πήγε το ματς, έδεσε κόμπο τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος πέρασε στο ντέρμπι Ανδρούτσο και Μανθάτη και με την αποβολή του Μποτία στο 76' (δεύτερη κίτρινη, γκρέμισε τον Λάζαρο) αναγκαστικά πέρασε τον Ρέτσο αντί του Φουρτούνη (έτσι και αλλιώς εγκλωβιστηκε και δεν μπορούσε να βοηθήσει), για να θωρακιστεί πίσω.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι «κιτρινόμαυροι» δημιούργησαν... τρικυμίες στην άμυνα του Ολυμπιακού. Δεύτερο γκολ δεν κατάφεραν να πετύχουν, αλλά διατήρησαν το 1-0, παίρνοντας τη νίκη στο ντέρμπι. Το τρίποντο ανέβασε την Ένωση στην 5η θέση όπου συγκατοικεί με την Ξάνθη στους 33 βαθμούς. Οι Πειραιώτες πλέον σκέφτονται τη ρεβάνς με την Οσμανλίσπορ.


ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Πατίτο (55' Γιόχανσον), Μάνταλος (84' Βινίσιους) Μπακασέτας (66' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντελαμπέδια, Μάρτινς, Ρομαό (63' Ανδρούτσος), Σεμπά, Φορτούνης (75'Ρέτσος), Ελιονούσι (73' Mανθάτης), Ιντέγε

Πηγή: sportdog.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top