ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Καθώς το φιλόδοξο Campus 2 της Apple είναι σχεδόν έτοιμο, ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτό το έργο τέχνης που θα στεγάσει τα κεντρικά γραφεία του αμερικανικού κολοσσού.

Τα μελλοντικά κεντρικά γραφεία στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια μπορούν να στεγάσουν περίπου 14.200 εργαζόμενους. 

Το Apple Campus 2 χρειάστηκε έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ο Steve Jobs ήταν εκείνος που παρουσίασε τα αρχικά σχέδια το 2011 και λέγεται ότι ήταν από τα τελευταία projects με τα οποία ασχολήθηκε ο ιδρυτής της Apple. 

Ένας από τους λόγους που το έργο χρειάστηκε τόσο χρόνο για να ολοκληρωθεί ήταν το γεγονός ότι ο μάνατζερ της Apple επέμενε να ελέγχει και την παραμικρή λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένου και του ειδικού ξύλου που θα χρησιμοποιείτο μέσα από οδηγίες 30 σελίδων. 

Το κεντρικό κτίριο το οποίο εκτείνεται σε 0,26 εκ. τ.μ. θα έχει το μεγαλύτερο στον κόσμο κοίλο γυαλί το οποίο θα περιτριγυρίζεται από χιλιάδες καταπράσινα δέντρα.

Ο αρχιτέκτονας German de la Torre, ο οποίος εργάστηκε πάνω στα σχέδια ανέφερε ότι για ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων άντλησε έμπνευση από τα προϊόντα της Apple. Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι τα κουμπιά του ασανσέρ μοιάζουν με εκείνα του iPhone και η κομψές γραμμές στις τουαλέτες θυμίζουν την ίδια την συσκευή.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του κτιρίου είναι ότι οι πόρτες είναι ελεύθερες χωρίς κατώφλι. Η Apple πιστεύει ότι εάν οι τεχνικοί αναγκάζονται να αλλάζουν βηματισμό καθώς μπαίνουν στο κτίριο δεν θα μπορούν να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους όπως πρέπει.

Η Apple ήθελε να είναι τα πάνελς των ταβανιών απολύτως καθαρά τόσο από μέσα όσο κι από έξω. Για να το εξασφαλίσει αυτό, ένα-ένα τα πάνελς ελέγχθηκαν από τους τεχνικούς της Apple και τους υπεργολάβους τόσο στο κατάστημα όσο και στο εργοτάξιο.

Ακόμη και η απαραίτητη σήμανση του κτιρίου πήρε πολύ χρόνο καθώς η Apple ήθελε να είναι μινιμαλιστικού ύφους ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία ήθελε να είναι λειτουργική και να παρέχει ασφάλεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι οδηγίες κατασκευής απαιτούσαν να μην υπάρχουν ορατά ηλεκτρικά καλώδια, αεραγωγοί ή άλλοι σωλήνες και να μην φαίνονται πουθενά.

Ο Brett Davis, ο περιφερειακός διευθυντής της ένωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου ελαιοχρωματιστών και σχετικών επαγγελμάτων ανέφερε ότι συνήθως οι εργάτες φορούν γάντια για να μην αφήνουν πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα. 'Είναι σαν το έργο τέχνης που δεν θέλεις να ακουμπήσεις", προσθέτει.

Λέγεται ότι το όλο έργο στοίχισε 5 δισ. δολ. ενώ μόνο το 1 δισ. δαπανήθηκε για το εσωτερικό του κεντρικού κτιρίου. Για το έργο αυτό δημιουργήθηκαν περίπου 13.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Διαφάνεια 2 από 12: The Apple Campus 2 is seen under construction in Cupertino, California in this aerial photo taken January 13, 2017. REUTERS/Noah
Διαφάνεια 3 από 12
Διαφάνεια 4 από 12: The Apple Campus 2 is seen under construction in Cupertino, California in this aerial photo taken April 6, 2016. REUTERS/Noah
Διαφάνεια 5 από 12: The Apple Campus 2 is seen under construction in Cupertino, California in this aerial photo taken April 6, 2016. REUTERS/Noah
Διαφάνεια 6 από 12
Διαφάνεια 7 από 12
Διαφάνεια 8 από 12: The Apple Campus 2 is seen under construction in Cupertino, California in this aerial photo taken April 6, 2016. REUTERS/Noah
Διαφάνεια 9 από 12
Διαφάνεια 10 από 12: The Apple Campus 2 is seen under construction in Cupertino, California in this aerial photo taken January 13, 2017. REUTERS/Noah
Διαφάνεια 11 από 12
Διαφάνεια 12 από 12
Πηγή: msn.com
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top