ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μερικές φορές, η ζωή κάποιου μπορεί να κάνει στροφή 180 μοιρών από την μια στιγμή στην άλλη και να αμφισβητήσει όλα όσα θεωρούσε αλήθεια. Ίσως να έχει συμβεί και σε σας. Αυτό ακριβώς συνέβη στον 24χρονο Michael Jeff Landers από την Minnesota μια χειμωνιάτικη μέρα, όταν κάποιος χτύπησε την πόρτα του.

Όταν άνοιξε την πόρτα, είδε αστυνομικούς να τον ψάχνουν. Δεν ήταν εκεί για να τον συλλάβουν όμως, αλλά για να του πουν ποιος πραγματικά ήταν. 19 χρόνια πριν, ο 5χρονος Richard Landers Jr. εξαφανίστηκε. Και τώρα, με άλλο όνομα και χωρίς να έχει ιδέα ότι τον είχαν απαγάγει, βρέθηκε.

Για να καταλάβουμε την ιστορία, πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο 1994: οι γονείς του Richard έπαιρναν ένα πολύ δύσκολο διαζύγιο. Λόγω των καβγάδων τους και των φρικτών συνθηκών ζωής της μητέρας του (ζούσε σε αυτοκίνητο τότε), η μάχη για την κηδεμονία ήταν πολύ δύσκολη. Έτσι, οι παππούδες του αποφάσισαν να επέμβουν. Πήραν το παιδί και εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνη.


Τελικά, έφυγαν από την Indiana και πήγαν στην Minnesota, άλλαξαν όλα τα ονόματα τους και ξεκίνησαν μια νέα ζωή. Μάλλον δεν τα πήγαιναν καλά με το παιδί τους για να κάνουν κάτι τέτοιο! Αλλά ξέχασαν να αλλάξουν ένα πράγμα: τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του Richard. Και 19 χρόνια αργότερα, η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει.

Στο μεταξύ, ο Richard – πλέον Michael – είχε μεγαλώσει, είχε παντρευτεί και περίμενε παιδί. Μπορείτε να φανταστείτε την σύγχυση του όταν έμαθε ότι οι παππούδες του, οι οποίοι του είχαν φερθεί καλά, τον είχαν απαγάγει. Και οι πραγματικοί του γονείς βρίσκονταν εκεί έξω, υποφέροντας και αναρωτώμενοι τι να είχε συμβεί στο αγοράκι τους.

Οι γονείς του είναι φορτισμένοι συναισθηματικά και σοκαρισμένοι που ο γιος τους βρέθηκε ζωντανός και όχι πολύ μακριά τους. Ο Michael υπερασπίστηκε τους παππούδες του και η αστυνομία δεν ήταν σίγουρη τι κατηγορίες να τους αποδώσει.

Μια τέτοια υπόθεση δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντά. Είναι ποτέ σωστό να χωρίζουν οι παππούδες ένα παιδί από τους γονείς του; Έχουν το δικαίωμα να πάρουν μια τέτοια απόφαση; Θα έπρεπε να τιμωρηθούν για την ανησυχία που προκάλεσαν στους γονείς (για να μην αναφέρουμε και τον τεράστιο μπελά που προκάλεσαν στις αρχές);

Δεδομένου ότι δεν ξέρουμε πώς ήταν η ζωή του 5χρονου Richard και πώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα αν είχε μείνει με έναν από τους γονείς του, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να μάθουμε. Οι παππούδες θα μπορούσαν ίσως να είχαν προσπαθήσει να πείσουν τις αρχές να τους δώσουν το παιδί, μέχρι να ηρεμήσουν οι γονείς.

Τουλάχιστον έτσι θα είχε μεγαλώσει με έναν από αυτούς. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα, έχει στερηθεί δύο από τα πιο σημαντικά άτομα.

Ωστόσο, όπως βλέπετε, εξελίχθηκε μια χαρά και ζει μια “φυσιολογική” ζωή. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί όταν συναντήσει τους γονείς του μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες… Μια στροφή 180 μοιρών είναι αρκετή προς το παρόν! 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top