ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Κάνοντας "δώρο" και τα δυο γκολ και με τον Μπέντο να... θυμάται τον Τσόρι στο 76', ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ (2-0) και τερμάτισε δεύτερος στον όμιλο του Europa League.

Δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο «διπλό» στην Κύπρο ο Ολυμπιακός και τελικά θα πάει στην κλήρωση της Δευτέρας για τους 32 του EuropaLeagueως δεύτερος. Οι Ερυθρόλευκοι δεν έπεισαν πραγματοποιώντας μετριότατη εμφάνιση και γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από ΑΠΟΕΛ.

Η διάταξη του Ολυμπιακού

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε τον Ολυμπιακό με το συνηθισμένο 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Λεάλι, ενώ την αμυντική τετράδα αποτελούσαν από τα δεξιά στα αριστερά οι Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα και Ντε Λα Μπέγια. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Ρομαό και Μάρτινς με τον Φορτούνη μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ιντέγε. Με τον Σεμπά να κινείται στο αριστερό «φτερό» και τον Ελιουνούσι στο δεξί.

Το ματς

Νευρικό ξεκίνημα, γκολ… δώρο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με άσχημο τρόπο αφού καμία από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να συνδυαστεί καλά. Στο πρώτο τέταρτο κυριάρχησαν τα ατομικά λάθη και οι κακές μεταβιβάσεις με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι κάκιστο. Πάντως, ο ΑΠΟΕΛ είχε την πρώτη ευκαιρία του ματς, με τον Σωτηρίου να παίρνει την κεφαλιά ανενόχλητος μετά από κόρνερ στο 11’ και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Οι Κύπριοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 19’. Από βαθιά μπαλιά του Αλωνέφτη ο Σωτηρίου έφυγε στην πλάτη του Ντα Κόστα, ο Λεάλι έκανε λανθασμένη έξοδο με αποτέλεσμα ο Κύπριος να περάσει την μπάλα από πάνω του. Στη συνέχεια, Ντα Κόστα και Βιάνα έμειναν «καρφωμένοι» στο έδαφος, με τον Σωτηρίου να πηδά για κεφαλιά, την μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Ντα Κόστα και να καταλήγει στα δίχτυα της ελληνικής ομάδας.

Μετά το γκολ, ο ΑΠΟΕΛ άφησε την μπάλα στον Ολυμπιακό, ο οποίος άρχισε να την κυκλοφορεί με μεγαλύτερη άνεση και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 24’ όταν Φορτούνης και Σεμπά συνδυάστηκαν, ο Βραζιλιάνος γύρισε στον Ελιουνούσι και αυτός αστόχησε με μονοκόμματο βολέ από το ύψος της περιοχής. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ισοφάριση, πάντως, ήρθε στο 40’ με την κεφαλιά του Βιάνα από κόρνερ του Φορτούνη να καταλήγει δοκάρι και άουτ! Σε όλα αυτό το διάστημα οι Κύπριοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση με μπαλιές για τον Σωτηρίου που προβλημάτισε αρκετές φορές το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια κλασσική ευκαιρία για το 2-0.

Δεν του βγήκε τίποτα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μέρος με εμφανή την πρόθεσή του να πιέσει για να ισοφαρίσει όσο το δυνατόν πιο άμεσε και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά. Στο 48’ οι Ερυθρόλευκοι συνεργάστηκαν ωραία με την μπάλα να καταλήγει στον Ιντέγε, ο οποίος γύρισε και σούταρε, αλλά η προσπάθειά του έφυγε λίγο άουτ. Στο 55’ ο Φορτούνης είχε ένα δυνατό σουτ από μακριά, το οποίο απέκρουσε ο Βάτερμαν. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι έριξαν κατά πολύ την απόδοσή τους και έδειχναν να μην μπορούν να βρουν τρόπο για να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Βάτερμαν. Ούτε και ο ΑΠΟΕΛ παρουσίασε ιδιαίτερη επιθετική δραστηριότητα, αφού επέλεξε να τραβήξει ακόμα πιο πίσω τις γραμμές του για να διαχειριστεί το προβάδισμα. Οι Κύπριοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 61’ με τον Γιαννιώτα να βγάζει σέντρα… ξυράφι, αλλάτον Σωτηρίου να μην προλαβαίνει να βρει την μπάλα εξ’ επαφής με τον Λεάλι!

Ρίσκο που δεν απέδωσε

Καθώς η ώρα περνούσε και τα πράγματα δεν άλλαζαν, ο Πάουλο Μπέντο αποφάσισε να ρισκάρει περνώντας στο ματς τους Μανθάτη και Τσόρι στο 76’ και γυρίζοντας ταυτόχρονα τον Σεμπά σε θέση αριστερού μπακ. Αντί όμως ο Ολυμπιακός να γίνει πιο επιθετικός και να πετύχει γκολ, το δέχθηκε! Στο 83’ οι Κύπριοι έκλεψαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου και έφυγαν στην αντεπίθεση. Ο Γιαννιώτας κουβάλησε την μπάλα τραβώντας πάνω του την άμυνα και έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μοράις. Αυτός γύρισε από τα δεξιά στον νεοεισελθόντα Ντε Καμάργκο που είχε εύκολο έργο σκοράροντας με προβολή από τη μικρή περιοχή και με τον Λεάλι εξουδετερωμένο.

Πηγή: sportdog.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top