ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Υλικά

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. τσίπουρο
2 μεσαία αυγά ελαφρώς χτυπημένα

125 ml γάλα
125 ml νερό
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. ξινομυζήθρα ή cottage
100 γρ. μέλι για το σερβίρισμα
200-300 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα
3-4 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα του
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ανοίγουμε μία λακκούβα στο κέντρο του μείγματος.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί (το γάλα, το νερό το τσίπουρο και τα χτυπημένα αυγά) και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά μέσα στο μείγμα με τα στερεά (στο πηγάδι που δημιουργήσαμε και ανακατεύουμε από το κέντρο με κυκλική κίνηση προς τα έξω με ένα μεγάλο πιρούνι δημιουργώντας έτσι ένα χυλό.
Ομογενοποιούμε το μείγμα πολύ καλά. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να ξεκουραστεί και παράλληλα βάζουμε το τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το ηλιέλαιο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας παίρνουμε από το μείγμα και ρίχνουμε στο τηγάνι 3-4 μερίδες τη φορά. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά και μόλις πάρουν χρώμα οι τηγανίτες μας γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε με μία σπάτουλα και αφήνουμε σε ένα πιάτο που του έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα επιπλέον λάδια. Σερβίρουμε με ξινομυζήθρα σπασμένη, μέλι και φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι.
Πηγή: akispetretzikis
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top