ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
rentsi
Πίστωση χρόνου μέχρι να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός ζήτησε από τον Ματέο Ρέντσι ο Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο της Ιταλίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ματαρέλα ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό να παραιτηθεί μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Μετά από την συνάντηση με τον Ρέντσι, το γραφείο του Ματαρέλα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ιταλό Πρόεδρο ότι μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην εξουσία.
«Ο πρόεδρος του ζήτησε να παραμείνει μέχρι να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός ώστε να μην ενεργοποιηθούν την 1η Ιανουαρίου τα μέτρα έκτακτης χρηματοδότησης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Μόλις ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, τότε μπορεί να υποβάλει την παραίτησή του».
Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Ιταλός πρόεδρος καλείται να διασφαλίσει ότι η χώρα δεν θα βυθιστεί σε πολιτική αστάθεια.
Ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Ρέντσι φέρεται διατεθειμένος να παραμείνει στη θέση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού.
Κατά πληροφορίες που διέρρευσαν ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα ζητήσει, πιθανότατα, ψήφο εμπιστοσύνης από τους γερουσιαστές, για να επισπεύσει την έγκριση του προϋπολογισμού. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όμως, έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να προσφέρουν την στήριξή τους στην κυβερνητική συμμαχία.
Κατά συνέπεια, εκτός από θεαματικές εκπλήξεις, την πολιτική εμπιστοσύνη τους θα εκφράσουν, όπως πάντα, το Δημοκρατικό Κόμμα και η Νέα Κεντροδεξιά. Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, παρά την ήττα του στο δημοψήφισμα, ο Ματέο Ρέντσι δεν εννοεί να αποσυρθεί από την πολιτική, ούτε να παραιτηθεί από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος.
Πηγή: Έθνος
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top