ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
post-feature-image
Οι Ερυθρόλευκοι ξέσπασαν στον Λεβαδειακό επικρατώντας με 4-0 και πάνε στον "τελικό" με τους Κυπρίους. Καθαρό οφσάιντ το πρώτο γκολ του Ιντέγε, ξέσπασμα με τρία τέρματα σε πέντε λεπτά...

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε πάνω στον Λεβαδειακό μετά το 0-0 με την Κέρκυρα, διαλύοντας τους Βοιωτούς με 4-0. Πάντως, η νίκη ήρθε δυσκολότερα από όσο δείχνει το τελικό σκορ αφού οι Πειραιώτες αγχώθηκαν μέχρι να πετύχουν το πρώτο γκολ, το οποίο ήρθε με διαιτητική βοήθεια, αφού ο σκόρερ, Μπράουν Ιντέγε ήταν φανερά εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 25 βαθμούς και παρέμειναν στην κορυφή, ενώ ο Λεβαδειακός έμεινε 8ος με 12. Πλέον, οι Πειραιώτες επικεντρώνονται στο παιχνίδι της Πέμπτης με τον ΑΠΟΕΛ για το Europa League, το οποίο θα κρίνει την πρωτά του ομίλου.

Μπόλικες ευκαιρίες, μηδέν γκολ

Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή στο παιχνίδι με σκοπό να πιέσει από νωρίς και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ ώστε να μην την πατήσει όπως την προηγούμενη αγωνιστική με την Κέρκυρα, όταν έμεινε στο 0-0. Οι Ερυθρόλευκοι περιόρισαν τον Λεβαδειακό σε παθητικό ρόλο και «κατασκήνωσαν» γύρω από την περιοχή του στα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 4’ Σεμπά και Φορτούνης δεν αντέδρασαν σωστά χάνοντας διπλή ευκαιρία, ενώ στο 21’ χάθηκε η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους. Μετά από κλέψιμο στον χώρο του κέντρου, ο Σεμπά έβγαλε τετ α τετ τον Ιντέγε, αυτός πέρασε τον Ναμάσκο και πλάσαρε στο κενό τέρμα, αλλά ο Μουλόπουλος πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Από το 25’ και έπειτα, ο Λεβαδειακός άρχισε δειλά δειλά να ξεθαρρεύει ανεβάζοντας κάπως τις γραμμές του με στόχο να κλέψει μπάλες πιο ψηλά στο γήπεδο και να βγει στην κόντρα. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που έβρισκε και συνέχισε να χάνει ευκαιρίες. Στο 27’ ο Φοτούνης κόπηκε τελευταία στιγμή πριν εκτελέσει μετά από επέλαση εντός περιοχής, ενώ στο 30’ ο Μποτία αστόχησε με προβολή από τη μικρή περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν στο ματς στο 31’ αφού έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Σίλβα συνέκλινε και σούταρε με το αριστερό αναγκάζοντας τον Λεάλι να απομακρύνει σε κόρνερ. Το ίδιο έκανε και ο Ναμάσκο στην απέναντι πλευρά διώχνοντας με υπερένταση ωραίο πλασέ του Σεμπά στο 40’. Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ανήκε στον Λεβαδειακό, με το σουτ  του Μάντζιου από πλάγια θέση που έβγαλε σε κόρνερ ο Λεάλι στις καθυστερήσεις.

Γκολάρα με… χείρα βοηθείας

Οι Ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να σκοράρουν νωρίς στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 48’. Δράστης ο συνήθης ύποπτος, Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος ναι μεν πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με ανάποδο ψαλίδι, αλλά βρισκόταν σε ξεκάθαρη θέση οφσάιντ όταν του έγινε η κεφαλιά-πάσα από τον Σεμπά!

Αντίδραση Λεβαδειακού και χαμένο τετ α τετ

Οι Βοιωτοί έβγαλαν αντίδραση μετά το γκολ που δέχθηκαν και θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει εάν οι δυο επιθετικοί τους έκαναν καλύτερα τελειώματα. Στο 57’ ο Μάντζιος έπαιξε πολύ ωραία το «1-2» με τον Σίλβα και βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε με τη μία άψυχα πάνω στον Λεάλι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 61’ με τον Γιακουμάκη να φεύγει σε τετ α τετ από μπαλιά του Σίλβα, αλλά να πλασάρει πάνω από τα δοκάρια του γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Ξέσπασμα!

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» εν τέλει το παιχνίδι πετυχαίνοντας 3 γκολ μέσα σε 5 λεπτά! Αρχικά, στο 69’ Ο Μιλιβόγεβιτς έκανε το 2-0 με φαλτσαριστό πλασέ εκτός περιοχής. Στο 71’ ο Φορτούνης εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Φορτούνη από τα αριστερά και πλάσαρε εύστοχα στην κίνηση. Στο 74’ ο Ιντέγε «χτύπησε» για δεύτερη φορά με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Ντε Λα Μπέγια.

Δοκάρι και ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει μέχρι τέλους και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ. Ο Πάρντο ήταν ο πρωταγωνιστής των τελευταίων λεπτών αφού στο 79’ έπιασε ωραίο πλασέ με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, ενώ στο 88’ επέλεξε να πλασάρει μόνος του σε τετ α τετ αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Ανδρούτσο και νικήθηκε από τον Ναμάσκο.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (74’ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι (72’ Πάρντο), Ιντέγε (77’ Καρντόσο)

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας, Ζεζίνιο, Μάντζιος, Τόνι Σίλβα, Ουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος, Καραμπουέ (46’ Γιακουμάκης)

Πηγή: sportdog.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top