ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Βολιβίας, ο πιλότος του αεροπλάνου που συνετρίβη στην Κολομβία είχε ένταλμα σύλληψης επειδή ήταν λιποτάκτης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο Υπουργός Άμυνας της Βολιβίας σε ό,τι αφορά στον πιλότο του μοιραίου αεροπλάνου της "LaMia" που συνετρίβη στην Κολομβία και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μέλη της αποστολής της Σαπεκοένσε.

Σύμφωνα με τον Ρέιμι Φερέιρα, ο Μιγκέλ Κιρόγκα βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με την Πολεμική Αεροπορία της Βολιβίας, έχοντας μάλιστα ένταλμα σύλληψης επειδή θεωρήθηκε λιποτάκτης. Ο Κιρόγκα έφυγε απ' την Πολιτική Αεροπορία νωρίτερα απ' το προβλεπόμενο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης.

"Ο Μιγκέλ Κιρόγκα έλαβε επαγγελματική κατάρτιση απ' το κράτος, το οποίο σημαίνει πως επένδυσε σ' αυτόν. Αν λάβουμε υπόψιν πως το κόστος των σπουδών ανέρχεται περίπου στα 50.000 δολάρια, τότε το κράτος απώλεσε χρήματα εξαιτίας της αποχώρησής του απ' την Πολεμική Αεροπορία.

Ο Κιρόγκα έπρεπε να συμπληρώσει συγκεκριμένα χρόνια προϋπηρεσίας πριν αποχωρήσει απ' την αεροπορική βάση. Γι' αυτό το λόγο, υπήρξαν νομικές ενέργειες απ' την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας ούτως ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του κράτους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φερέιρα.

Πέρα απ' τον Κιρόγκα, υπήρξαν ακόμα τέσσερις πιλότοι που αποχώρησαν απ' την Πολεμική Αεροπορία της Βολιβίας νωρίτερα απ' ό,τι θα έπρεπε.

Πηγή: sport24.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top