ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Αν ρωτήσετε τους περισσότερους γιατρούς θα σας πούνε ότι δεν υπάρχει θεραπεία για το Αλτσχάιμερ, ούτε θεραπευτική αγωγή.

Η Δρ. Mary Newport φαίνεται να διαφωνεί. Όταν ο άντρας της διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ στην ηλικία των 51, ήταν έτοιμη να πιάσει δουλειά ερευνώντας την ασθένεια και κατανοώντας γιατί συμβαίνει και πώς μπορεί να σταματηθεί. Η παραδοσιακή φαρμακευτική αγωγή του άντρα της δεν λειτουργούσε στην επιβράδυνση της νόσου η οποία προχωρούσε γρήγορα. Δεν πήρε πολύ καιρό μέχρι να μην μπορεί να δέσει ούτε τα παπούτσια του. Έτσι, η Δρ. Newport δοκίμασε κάτι που ήταν κατά κάποιο τρόπο λύση ανάγκης.

Λάδι καρύδας
Ξεκίνησε να δίνει στον άντρα της 4 κουταλιές καθημερινά και είδε αποτελέσματα αμέσως. Έγινε διανοητικά πιο εύστροφος και μπορούσε να διαβάσει ξανά, να έχει συζητήσεις και να δένει τα παπούτσια του πάλι. Η Mary είχε πίσω τον σύζυγό της. Αλλά η Mary ήταν γιατρός και ήξερε ότι τα άμεσα αποτελέσματα στη βελτίωση του συζύγου της δεν αποτελούσαν θεραπεία, έτσι αποφάσισε να ποσοτικοποιήσει τα ευρήματά της με περισσότερη εις βάθος έρευνα. Το επόμενό της βήμα ήταν να αιτηθεί χρηματοδότηση για την έρευνα της θεραπείας.
Μετά από λίγο καιρό, της δόθηκε το πράσινο φως να ερευνήσει 65 περιπτώσεις πρόωρης εμφάνισης με ήπιο Αλτσχάιμερ. Ερευνάει πώς το λάδι καρύδας επηρεάζει την ικανότητα των ασθενών να συνεχίσουν να λειτουργούν σε κάποιο υψηλότερο επίπεδο. Το Αλτσχάιμερ αποκαλείται και διαβήτης τύπου 3. Για να λειτουργήσει κανονικά ο εγκέφαλός σας χρειάζεται λίπη και γλυκόζη. Αυτά θεωρεί καύσιμα ο εγκέφαλος. Έρευνες έχουν δείξει ότι διατροφές με λίγους υδατάνθρακες και λίπη, για παράδειγμα, μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην λειτουργία του εγκεφάλου. Έτσι, εδώ είναι που μπήκε το λάδι καρύδας στο παιχνίδι.
Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε κετόνες. Οι κετόνες είναι ένα μόριο που ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί για ενέργεια όταν δεν υπάρχει αρκετή γλυκόζη. Η Δρ Newport πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθήθηκε ο άντρας της από το λάδι καρύδας. Ο εγκέφαλός του δεν χρησιμοποιούσε πια γλυκόζη και λιπαρά για τροφή, και μιας και αυτά έλειπαν πρόσθεσε κετόνες που γέμισαν κάποια κενά για ενέργεια.
Αυτή είναι μία πραγματικά συναρπαστική έρευνα. Ανυπομονούμε να μάθουμε τα αποτελέσματα. Στο μεταξύ, εκτός αν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειά σας είστε αλλεργικοί στις καρύδες, το λάδι καρύδας είναι κάτι που οπωσδήποτε δεν θα πείραζε να προστεθεί στην διατροφή σας, ειδικά αν είστε στα πρώιμα στάδια του Αλτσχάιμερ.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top