ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Ο Αλέξης Τσίπρας  ρώτησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν αν μπορεί να τυπώσει δραχμές στην Ρωσία φέρεται να υποστηρίζει ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε βιβλίο με επίκεντρο τον ίδιο που κυκλοφόρησε σήμερα στη Γαλλία.

Στο βιβλίο με τίτλο «ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να το πει αυτό» (στα γαλλικα «Un président ne devrait pas dire ça»),  ο Ολάντ φέρεται να αποκαλύπτει σε δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας Le Monde ιδιωτικές συζητήσεις κατά το 2015. Το βιβλίο αφιερώνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική κρίση το καλοκαίρι του 2015 όταν η χώρα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα ήταν στα πρόθυρα της εξόδου από το ευρώ, το περίφημο Grexit.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με απόσπασμα που δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση γαλλική La Tribune ο Ολάντ αποκαλύπτει το περιεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν όπου και γίνεται αναφορά στην ελληνική κρίση το καλοκαίρι του 2015
Πούτιν προς Ολάντ: «Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία(…) Η Ελλάδα μας υπέβαλε ένα αίτημα να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν»…

Και συνεχίζει ο ρώσος πρόεδρος: «θα ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία που καταλαβαίνεις καλά ότι δεν είναι στην πρόθεσή μας».

Σύμφωνα μάλιστα με τους δύο δημοσιογράφους – συγγραφείς του βιβλίου απόδειξη είναι ότι εκείνη την στιγμή οι έλληνες αξιωματούχοι έβλεπαν με καλό μάτι την έξοδο από την Ευρώπη.

Μιλώντας στο newpost.gr, ανώτατες κυβερνητικές πηγές, χαρακτήρισαν τα όσα αναφέρει το βιβλίο «ψεύδη και ανυπόστατες πληροφορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Σε κάθε περίπωση η σοβαρότητα του θέματος επιβάλλει στον Ολάντ και τον Πούτιν να τοποθετηθούν για το αληθές ή όχι των ισχυρισμών του βιβλίου.

Πηγή: newpost.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top