ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

untitled-1

Χιλιάδες εργαζόμενοι που αμείβονται με “μπλοκάκια” αναμένεται ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2017 ανατρέπονται οι όροι ασφάλισης αλλά και συνταξιοδότησης τους. Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής”, οι αλλαγές αφορούν 200.000 επαγγελματίες, δικηγόρους, μηχανικούς, χρηματιστές, γιατρούς, τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων, που συνεργάζονται σε μόνιμη βάση με επιχειρήσεις, πωλητές και εμπορικούς αντιπροσώπους.
Σύμφωνα με τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, όσοι “μπλοκάκηδες” έχουν εισόδημα από έναν ή το πολύ δύο εργοδότες θα πληρώνουν εισφορές ως μισθωτοί. Το υπόλοιπο κόστος, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, θα πρέπει να το αναλάβει ο εργοδότης, όμως οι νομικοί και οι ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης είναι άκρως επιφυλακτικοί, υποστηρίζοντας ότι το κόστος θα μετακυλισθεί  στον εργαζόμενο με άριστη συνέπεια τη μείωση των καθαρών αποδοχών του.
Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και εκτιμούν ότι ενδέχεται να κινηθούν με μαζικές προσφυγές στα δικαστήρια κατά των εργοδοτών που δεν προτίθενται να επιβαρυνθούν περαιτέρω.
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top