ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Τα πρώτα γυναικεία κορμιά που χαράχθηκαν με τατουάζ
Η τέχνη της δερματοστιξίας δεν ήταν πάντα αποδεκτή από την κοινωνία. Η απενεχοποίηση της άργησε να έρθει καθώς κάποτε τα τατουάζ ήταν το “στίγμα” των ναυτικών και των εγκληματιών, τροφίμων της φυλακής. Από την άλλη οι φυλές των Ινδιάνων έκαναν τα τατουάζ για να δηλώνουν την ωρίμανση της ηλικίας τους, ή για να διακρίνονται από άλλες φυλές.
Η εποχή άλλαξε και το μελάνι έγινε διακόσμηση. Η τέχνη του τατουάζ αρχίζει να αγκαλιάζεται από τους ανθρώπους και να κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό. Ποιες ήταν οι πρώτες κυρίες που διακόσμησαν τα κορμιά τους με σταγόνες από μελάνι δημιουργώντας περίτεχνα σχέδια; Ποιες ήταν οι κυρίες που χωρίς την θέλησή τους απέκτησαν κάποιο τατουάζ;
Nora Hildebrandt
Nora Hildebrandt και Irene Woodward
Γεννημένη το 1857 και γνωστή ως tattoo lady ήταν η πρώτη κυρία που γνωρίσαμε με tattoo. Μάλιστα η εμφάνισή της προκάλεσε πολλές εντυπώσεις και έκθεμα της υπήρχε στο μουσείο Bunell στο Λονδίνο. Ωστόσο, η παρουσία της επισκιάστηκε νωρίς από την Irene Woodward. Η La Belle Irene αποτελούσε μια μορφή της εποχής των 1880's, που ακόμα και οι New York Times την έκαναν πρωτοσέλιδο. Από τότε γνώρισε μία λαμπρή καριέρα ως καλλιτέχνιδα σε τσίρκα.
Betty Broadbent
Betty Broadbent
Γενημμένη το 1907 στη Φιλαδέλφεια, ξεκίνησε την τέχνη της δερματοστιξίας από δεκατεσσάρων χρονών. Το κορμί της ήταν γεμάτο από περίτεχνα σχέδια, ενώ είναι μία από τις πιο δημοφιλείς γυναίκες με tattoo και έχει πολύ-φωτογραφηθεί. Η Betty είχε πάθος με τα τατουάζ και αυτό το πάθος το εκμεταλλεύτηκε ο οικογενειακός της φίλος Clude Ingalls,ο οποίος εργαζόταν σε τσίρκο. Η Betty δεν άργησε να μπει σε αυτόν τον χώρο και μάλιστα επεδίωξε να κάνει διεθνή καριέρα ταξιδεύοντας σε πολλές χώρες του κόσμου.
Frank και Emma deBurgh
Frank and Emma deBurgh
Το πιο δημοφιλές ζευγάρι στη Νέα Υόρκη στα τέλη του 19ου αιώνα, και οι δύο ήταν γνωστοί για τα tattoo που υπήρχαν στο κορμί τους. Η θεματολογία τους περιστρεφόταν γύρω από θρησκευτικά θέματα και μοτίβα. Ο Frank ήταν tattoo artist, και είχε μετατρέψει την πλάτη της Εmma σε καμβά ζωγραφικής που απεικόνιζε τον Μυστικό Δείπνο.
Artoria Gibbons
Artoria Gibbons
Μία από τις ομορφότερες κυρίες στις αρχές και τα μέσα του 20ου αιώνα, η οποία εργάστηκε για 35 χρόνια σε τσίρκο. Λέγεται πως η ίδια αναγκάστηκε να κάνει τα tattoo, για να ξεφύγει από τη φτώχεια. Οι κυρίες με τα tattoo ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στα τσίρκα και μάλιστα είχαν πολύ καλές απολαβές. Τα tattoo της περιστρέφονταν γύρω από τα θρησκευτικά μοτίβα, ενώ στο σώμα της απεικονίζονταν έργα του Ραφαήλ και του Μικελάντζελο.
Maud Wagner
Maud Wagner
Ήταν η πρώτη γυναίκα tattoo artist στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μαζί με τον σύζυγό της Gus, αποτελούσαν ένα από τα καλλιτεχνικά ζευγάρια. H Wagner αρχικά εργαζόταν σε τσίρκο, στην ακροβατική ομάδα. Μετά την γνωριμία της όμως με τον Gus, έμαθε την τέχνη της δερματοστιξίας (το 1904) και τελικά έγινε επαγγελματίας tattoo artist. Το μικρόβιο πέρασε και στην κόρη τους Lovetta, η οποία σε αντίθεση με τους γονείς της, αν και tattoo artist η ίδια, δεν “χάραξε” ποτέ το κορμί της.
Cindy Ray
Cindy Ray
Το πραγματικό της όνομα είναι Bev Robinson, η ίδια ήταν μοντέλο την δεκαετία του '60 με ιδιαίτερη αγάπη στα τατουάζ. Δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στη βιοτεχνία της μόδας, αλλά αγαπούσε την τέχνη της δερματοστιξίας την οποία και έμαθε. Έγραψε μάλιστα ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ιστορία των tattoo, προσθέτοντας πολλά στοιχεία από την προσωπική της ζωή, αφηγούμενη πως είναι δύσκολο ένα κορίτσι στην εποχή της να έχει tattoo.
Olive Oatman
Olive Oatman
Η Olive εικάζεται ότι ήταν η πρώτη Αμερικανίδα γυναίκα με tattoo. H οικογένεια της σκοτώθηκε το 1851, και αυτή με την αδερφή της απήχθησαν από μία φυλή Ινδιάνων. Εν τέλει τα κορίτσια ανταλλάχθηκαν από τη φυλή σε μία φυλή με την ονομασία Mohave. Η Oatman, απέκτησε ένα τατουάζ στο πηγούνι της. Οι ερμηνείες για το τατουάζ της είναι δύο: (α) η ίδια ισχυρίστηκε ότι με αυτόν τον τρόπο τη σημάδεψαν σαν σκλάβα, αλλά (β) στην παράδοση των Mohave τέτοια τατουάζ γίνονταν μόνο σε σημαίνοντα μέλη της φυλής για να εξασφαλίσουν μία καλή μετά θάνατον ζωή.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top