Απαιτούμενος χρόνος: 75 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
2 αχλάδια ώριμα κομμένα σε φέτες
250 γραμμάρια τυρί μετσοβόνε κομμένο σε κύβους
100 γραμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
50 γραμμάρια μαύρες ελιές (αφαιρούμε το κουκούτσι)
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κυμίνου
1 κουταλιά φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
για τη ζύμη της πίτας:
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 αυγό
15 γραμμάρια αλάτι
175 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο σε κύβους
Εκτέλεση
Λαχταριστή πίτα με αλμυρό τυρί, ελιές και γλυκά αχλάδια συνθέτουν ένα απολαυστικό και πρωτότυπο ορεκτικό!
Για να φτιάξουμε τη ζύμη της πίτας βάζουμε σε μια λεκάνη 250 γραμμάρια αλεύρι.
Προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Δουλεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν σαν σπασμένος τραχανάς.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 αυγό και 15 γραμμάρια αλάτι και τα ανακατεύουμε με τα άλλα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη η οποία δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη,σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα το λιγότερο.
Στη διάρκεια του χρόνου αυτού φτιάχνουμε τη γέμιση της πίτας.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 300 ml νερό μαζί με 100 γραμμάρια ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα αχλάδια και τα αφήνουμε να βράσουν και αυτά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών περίπου.
Την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα και την τρυπάμε σε κάποια σημεία με το πιρούνι ώστε να μην φουσκώσει όταν θα την ψήσουμε.
Ανοίγουμε το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τα αχλάδια στον πάτο της πίτας,συνεχίζουμε με μια στρώση καπνιστό τυρί.
Τελειώνουμε με τους σπόρους κύμινου και τις ελιές.
Σε ένα μπολ βάζουμε 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 2 αυγά,αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό πάνω από την πίτα.
Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.
Βάζουμε την πίτα να ψηθεί για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
Το διαβάσαμε εδώ
Πηγή: news.gr | Tο διαβάσαμε εδώ
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.