ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

diodia1
Χρήση κοινών πομποδεκτών από κάθε αυτοκινητόδρομο εντός της ΕΕ, τους οποίους θα διακινούν στην αγορά ανεξάρτητοι φορείς ή ακόμη και υπό προϋποθέσεις οι πάροχοι των αυτοκινητοδρόμων
, δίνει απόφαση του υπουργείου Υποδομών, με την οποία ρυθμίζεται το «Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Παρόχων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Τηλεδιοδίων».
Για το τηλεδιόδιο εκκρεμούσε η εναρμόνιση της χώρας μας με το Ευρωπαϊκό δίκαιο από το 2014 και μάλιστα λόγω καθυστέρησης της είχε σταλεί αιτιολογημένη γνώμη. Με την απόφαση αυτή που υπογράφει ο υπουργός Υποδομών κ. Χρίστος Σπίρτζης, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο ανεξαρτήτου εθνικότητας να διακινεί πομποδέκτες για τις διελεύσεις στους διεθνείς αυτοκινητοδρόμους, όπως έκανε αντίστοιχα η Shell στην Πολωνία.
Η παραπάνω ρύθμιση έρχεται την στιγμή που στην Ελλάδα παραμένει ως εκκρεμότητα η διαλειτουργικότητα των εθνικών δικτύων με της εταιρείες παραχώρησης να συνεχίζουν να διαφωνούν και να συγκρούονται. Τί σημαίνει αυτό; ότι ο πομποδέκτης της Αττικής οδού δεν μπορεί να συνεργαστεί με τα συστήματα της Νέας και Κεντρικής Οδού (αυτοκινητόδρομοι Αντίρριο – Γιάννενα, Ξυνιάδα – Τρίκαλα και τμήματα του ΠΑΘΕ), καθώς είναι οι μόνες παραχωρήσεις που δεν έχουν συμβληθεί με τους άλλους αυτοκινητόδρομους.
Τα πέντε συνεργαζόμενα οδικά δίκτυα της χώρας, Αττική Οδός, Γέφυρα Ρίο-Αντίρριο, Ολυμπία Οδός (E.O. Ελευσίνας-Πάτρας), Μορέας (Ε.Ο. Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας), Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, Τμήμα Μαλιακός-Κλειδί), έχοντας το πλεονέκτημα των κοινών μετόχων έχουν υιοθετήσει με μεγαλύτερη ευκολία την διαλειτουργικότητα, με την οποία οι οδηγοί μπορούν να ταξιδεύουν στα οδικά δίκτυα και να περνούν από τις ηλεκτρονικές λωρίδες διοδίων χρησιμοποιώντας έναν και μόνο πομποδέκτη.
Λόγω διαφωνιών στην «εκκαθάριση» των διελεύσεων, οι δύο προαναφερόμενοι αυτοκινητόδρομοι δεν έχουν ενστερνιστεί το ενιαίο αυτό σύστημα και ο λόγος είναι ότι θεωρείται πολύ υψηλή η προμήθεια (2,5%) που πρέπει να καταβάλλουν στα συνεργαζόμενα δίκτυα. Η υπόθεση παραμένει άλυτη, μολονότι η διαλειτουργικότητα προβλέπεται και στις συμβάσεις παραχώρησης ενώ με αδιαφορία αντιμετωπίζει το θέμα και η πολιτεία.
Newmoney
pikosapikos.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top