ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Το απόγευμα «κληρώνει» για τον όμιλο «Μαρινόπουλος»

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία εργαζομένων και παραγόντων της αγοράς για την τύχη του ομίλου «Μαρινόπουλος».

Κατά του αιτήματος για την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων τάχθηκε το ελληνικό Δημόσιο
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας επί των τεσσάρων αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εταιρεία για την προστασία της έναντι των πιστωτών της θα εκδοθεί το απόγευμα. Οι διοικούντες τον όμιλο ζητούν έκδοση προσωρινής διαταγής έως ότου εκδικαστούν οι κύριες αιτήσεις που έχει καταθέσει στις 21 Σεπτεμβρίου, για υπαγωγή στο άρθο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Την ίδια στιγμή, οι υπάλληλοι επιδιώκουν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Η συζήτηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Παρασκευής, με την ατμόσφαιρα να είναι τεταμένη. Η δικαστική αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, την ώρα που έξω από το κτήριο 13 ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι του ομίλου που ζητούσαν μια βιώσιμη λύση. Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, τα χρέη της εταιρείας ανέρχονται σε 1,32 δις ευρώ, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την επίτευξη μιας συμφωνίας η οποία θα είναι αποδεκτή απ' όλους τους εμπλεκομένους.

Αντικρουόμενες θέσεις

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπήρξαν παρεμβάσεις από τράπεζες, εργαζομένους και πιστωτές (επιχειρήσεις).

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, τα χρέη της εταιρείας ανέρχονται σε 1,32 δις ευρώ​Ειδικότερα, πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αιτήσεων του ομίλου για χορήγηση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές άσκησαν -μεταξύ άλλων- οι τράπεζες (Παγκρήτια, Πανγαία κ.ά.), το Σωματείο Εργαζομένων, το ΙΚΑ και μεμονωμένες επιχειρήσεις, ενώ κατά του αιτήματος τάχθηκε το ελληνικό Δημόσιο. Από τη μεριά τους, τα σωματεία των εργαζομένων άσκησαν παρέμβαση υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων, με την προϋπόθεση να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους και να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας.

Νομικοί παραστάτες του ομίλου «Μαρινόπουλος» δήλωσαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ότι το βράδυ της Πέμπτης εκδήλωσε ενδιαφέρον στρατηγικός επενδυτής για είσοδό του υπό προϋποθέσεις, με πληροφορίες να «φωτογραφίζουν» τον Σκλαβενίτη. Παράλληλα, γνωστοποίησαν την πρόθεση του ομίλου να εξοφλήσει τις οφειλές προς τους εργαζομένους και να διασφαλίσει τα δικαιώματά τους.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top